AktuelnoObrazovanjeOlovo

Svečani defile i ispraćaj olovskih maturanata uljepšali junsko veče u Olovu

Zbog pamdemije Covid -19, 2020 godina  ostat će upamćena po mnogo čemu neobičnom kao što je i činjenica da je školska 2019-2020. godina  po  prvi put  završena uz pomoć informacionih tehnologija.Zahvaljujući snalažljivosti i umijeću profesora i mladih ,nastava je okončana uspješno i na vrijeme kao i podjela diploma i svjedočanstava.

 Kako se situcija mijenjala iz dana u dan zbog protuepidemijskih mjera, neizvjesnost oko održavanja maturske večeri za 52.generaciju njih 89 olovskih maturanata ,trajala je do par dana pred zakazani datum 27.juni 2020.godine.Organizacioni tim koji su činili maturanti u saradnji sa nadležnim institucijama općine Olovo je ispoštovao sve propisane mjere i na radost,  više od 80 maturanta ,u subotu 27.juna 2020.godine organizovao matursko veče u Sportskom centru Olovo.

Prema riječima Faruka Hadžiabdića jednog od članova odbora za organizaciju mature nije nimalo bilo lako u ovim uslovima sve organizovati.

– Do zadnjeg trena nismo znali hoćemo li ili nećemo imati matursko veče.Ipak uspjeli smo u nekom rekordnom vremenu sve da ispoštujemo i organizujemo.Na nama organizatorima je najveća odgovornost i vjerujemo kao i naši prijatelji da će sve proteći u najboljem redu,kao što smo i zamislili,kazao je Faruk za naš radio nako  svečanog defilea i pred sam početak maturske večeri.

Faruk je završio gimnaziju,prvotimac je NK“Stupčanica“ i sada je već student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu .

Kerim Duraković je učenik generacije MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ ,budući student Mašinskog ili Elektrotehničkog fakulteta ,takoder član odbora za organizaciju mature  ponosan je na svoje prijatelje maturante.

-Uspjeli smo da ispoštujemo želju svih nas kao i tradiciju da svoje srednjoškolsko obrazovanje okončamo na način kao i predhodne generacije uprkos svim preprekama koje su se našle pred nama.Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su došli da nas isprate.

Nakon kratkog okupljanja ,fotografisanja,čestitanja okupljeni roditelji,rodbina,prijatelji i građani ispratili su olovske maturante na njihovo posljednje zajedničko druženje nakon četiri zajedničke godine u MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“.Iako to nije bio masovni ispraćaj maturanata kako je to u Olovu tradicija predhodnih godina, svečana odijela, maturske haljine, cvijeće i sreća na licima ovih mladih ljudi bar na kratko je svima prisutnima uljepšala sumornu svakodnevnicu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button