AktuelnoOlovo

TRIJAŽNI ŠATOR NA ULAZU U DOM ZDRAVLJA – OLOVO ZA VIKEND BEZ NOVIH SLUČAJEVA COVID -19

Zahvaljujući donaciji KU CZ ZDK Domu zdravlja Olovo danas je ispred ove naše zdravstvene ustanove postavljen trijažni šator u kome će ekipe našeg Doma zdravlja obavljati trijažne preglede, odnosno uzimanje briseva, što je posebno važno za naše pacijente kojima je nalaz na COVID neophodan uslov za ostvarivanje prava na liječenje u KCU Sarajevo.

Tokom proteklog vikenda na području općine Olovo nije registrovan niti jedan novi slučaj infekcije COVID -19, a svih 10 obrađenih testova ( 3 jučer i 7 danas) su negativni na ovaj virus – kazao nam je u današnjem razgovoru za naš program dr. Izudin Kućanović – dir. Doma zdravlja Olovo. Ono što je posebno važno je činjenica da su svi bliski kontakti osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19 NEGATIVNI.

Na našu konstataciju da upravo prispjeli izvještaji pokazuju kako je u BIH u poslednja 24 registrovano 129 novih slučajeva od čega 13 u ZDK gdje je prikazan i 1 novi slučaj u Olovu dr. Kućanović je kazao da nema zvaničnu potvrdu takve informacije, ali je istakao da nije iznenađenje i da je realno očekivati i u Olovu nove pozitivne slučajeve. Radi se o posljedicama opšteg popuštanja mjera zaštite i opuštanja stanovništva. – Moramo biti odgovorni, i disciplinovani, moramo se ponašati u skladu sa važećim preporukama o nošenju maski i rukavica, distanci i higijenskim mjerama.- kazao je za naš program dr. Kućanović.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button