AktuelnoOlovoZdravlje

Nema većeg porasta broja oboljelih od Covid-19 u Olovu

Današnji izvještaj iz Doma zdravlja Olovo koji nam je saopštio direktor DZ dr.Izudin Kućanović izgleda ohrabrujuće s obzirom da posljednih nekoliko dana na području Olova nema većeg broja oboljelih od Covid-a 19 kao i na broj oporavljenih.

Trenutno je 11 pozitivnih osoba na Covid -19,dok je 27 oporavljenih.U izolaciji se nalazi 20 lica od toga 3 u izolatorijumu u Podhrastvovima na UKC-u Sarajevo.

I dalje je potrebno pridržavati se svih mjera zaštite od virusa jer odgovornost za naše zdravlje prije svega leži u nama.

Pred nama je jesen i početak nove školske godine o čemu je za naš radio govorio i dr.Kućanović.

-Masovna okupljanja, boravak većeg broja učenika i nastavnika u jednom prostoru može biti potencijalno rizično za sve.Vjerujem da će Krizni štab našeg kantona iznaći najbolje moguće rješenje u ovom trenutku kako bi se smanjio rizik prenosa virusa na djecu i osoblje škole.U školama u kojima imamo manji broj učenika opasnost je manja ali odgovornost je na svima koji budu morali provoditi higijensko epidemiološke mjere,kaže između ostalog dr.Kućanović.

Podsjećamo da je zbog provođenja priprema i trenutne epidemiološke situacije na ZDK početak nastave odgođen na 8.septembar 2020.godine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button