AktuelnoOlovoZdravlje

TRENUTNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA PODRUČJU OPĆINE OLOVO STABILNA

U okviru naše redovne prijepodnevne emisije “Olovo danas” napravili smo sedmični pregled epidemiološkog stanja na području naše općine Olovo.

Prema onome što je govoreći telefonom za naš program istakao direktor Doma zdravlja Olovo dr. Izudin Kućanović epidemiološka situacija je stabilna i bez većih razlika u odnosu na prethodni petak.

Trenutno na području naše općine aktivno je 7 pozitivnih slučajeva na Covid 19. Ovu infekciju do sada je prebolovalo i oporavilo se 44 lica. U izolaciji se nalazi 13 lica, a od tog broja troje njih se nalazi na infektivnom odjelu bolnice Podhrastovi. Do sada su na našoj opštini registrovana 3 smrtna slučaja kod kojih je registrovana infekcija virusom Covid 19.

S obzirom na činjenicu da se situacija po pitanju pandemije komplikuje i usložnjava kako u okruženju tako i cijeloj Evropi i Svijetu, te da je završetkom sezone godišnjih odmora i početkom nove školske godine povećana koncentracija i kretanje ljudi potreban nam je maksimalan oprez i pridržavanje svih protiv epidemioloških naredbi, mjera i preporuka – kazao je na kraju razgovora za naš Radio dr. Izudin Kućanović.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button