AktuelnoOlovoOpćenito

Ambasada Republike Turske u BiH nastavlja podršku u izgradnji Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije u Olovu

MIZ Olovo ,Općinu Olovo i Općinskog načelnika Đemala Memagića danas je posjetio Dr.Junuz Keleš novoimenovani ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu.

Dr.Keleš je na sastanku sa glavnim imamom MIZ Olovo Esadom ef.Pepićem upoznat sa dosadašnjim aktivnostima koje su vođene na izgradnji kompleksa Ahi Evran-i Veli Kiršehir džamije u Olovu.

Općinski načelnik Đemal Memagić u razgovoru sa dr.Junuzom Kelešom i saradnicima izrazio je svoje zadovoljstvo što se predstavnici Ambasade Turske u BiH interesuju za nastavak saradnje i završetak izgradnje gradske džamije u Olovu.

-Bajram namaz u gradskoj džamiji smo klanjali već dva puta što dovoljno govori o želji građana Olova da ovaj objekat bude otvoren.Podrška u relizaciji budućih radova je i dalje neupitna,istakao je načelnik Memagić.

Prema riječima dr.Junuza želja njegovih saradnika i Amasade Turske je da se ovaj objekat što prije stavi u funkciju i na korištenje građanima Olova.

-Danas smo došli da vidimo kako možemo ubrzati završetak radova.Grubi radovi su završeni sada slijede fini radovi.Za početak slijedi stavljanje stolarije,fasada,grijanje i uređenje ovog prednjeg dijela kako bi objekat bio siguran za upotrebu,kaže za naš radio dr.Keleš.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button