AktuelnoNGO i udruženjaOlovo

Vrijeme je da ASuBiH ponovo zaživi u Olovu

Članovi iz dva lokalna tima AS u BIH , Gradačac i Tuzla, 03. i 04.oktobra 2020.godine su posjetili Olovo gdje su ih dočekali srednjoškolci iz Olova. Zajedno sa njima, imali su priliku saznati više o tome šta je Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini ali i zašto su lokalni timovi Asocijacije bitni.Nakon dvodnevnog druženja, Asocijacija je postala bogatija za još jedan lokalni tim, a srednjoškolci iz Olova su dobili priliku da postanu dio organizacije koja se bori za poboljšanje statusa svih srednjoškolaca. Za početak, odrađene su dvije akcije i određeno rukovodstvo. Radujemo se daljem zajedničkom radu,poručili su iz ASuBIH.

Evo šta na ovu vijest kažu nekadašnje članice i kordinatori Lokalnog tima ASuBiH Olovo,

-Baš me obradovala ova vijest da je lokalni tim ASuBiH-a Olovo opet zaživio i da naši srednjoškolci žele biti dio jedne ovakve organizacije i boriti se da doprinesu svojoj zajednici i poboljšanju statusa srednjoškolaca. Biti član i koordinator lokalnog tima ASuBIH-a Olovo zasigurno je bio najljepši period mojih srednjoškolskih dana i prelijepo iskustvo koje je doprinijelo izgradnji moje ličnosti. Dragi srednjoškolci borite se, edukujte se, ulažite u sebe, zabavljajte i družite, a ostali podržite ih,kaže Amina Milunić.

-I ja sam presretna! Nadam se da će nove generacije iskoristiti prilike koje nudi ASuBiH, družiti se i raditi kao što smo mi prije 7-8 godina,kaže Amra Memagić.

Koliko je život srednjoškolaca u Olovu bio bogatiji kroz brojne aktivnosti koje su organizovali od 2013.godine ,pogledajte na na facebook stranici Lokalnog tim AS u BiH Olovo.https://www.facebook.com/LokalniTimOlovo/

Podrška Centra za kulturu,sport i informisanje je neupitana kao i nekada u svim aktivnostima koje budu organizovali članovi Lokalnog tima ASuBiH Olovo,kojima želimo puno uspjeh i sreće u radu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button