AktuelnoOglasiPosaoVijesti iz ZDK

OSIGURAT ĆEMO POTPUNU ZAKONITOST I TRANSPARENTNOST U IZBORU NOVIH POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je 13.10.2020. godine, u dnevnim listovima „Oslobođenje“ i „Dnevni avaz“ te na svojoj web stranici, objavilo javni oglas za prijem u radni odnos novih 125 policijskih službenika, 110 u činu „policajac“ i 15 u činu „mlađi inspektor“. Ministarstvo je, u cilju postizanja maksimalne transparentnosti i zakonitosti u svom radu, formiralo komisiju čiji zadatak je da, nakon zatvaranja javnog oglasa, analizira prispjele prijave i, uvažavajući zakonom propisane kriterije, izvrši odabir najuspješnijih kandidata.

U vezi sa navedenim, želimo naglasiti da, tokom trajanja konkursnih procedura neće biti tolerisani nikakvi pritisci niti intervencije u vezi sa odabirom policijskih službenika jer nam je cilj da na ove odgovorne pozicije budu izabrani najsposobniji i nastručniji kandidati koji će moći uspješno odgovoriti svim izazovima policijske službe i dati svoj puni doprinos u provođenju vladavine zakona na području Zeničko-dobojskoog kantona i Bosne i Hercegovine. Svjesni smo da samo ovakvim pristupom možemo obezbjediti puno povjerenje naše javnosti i građana kojima služimo i u kojima vidimo našeg najpouzdanijeg partnera.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, ostajući dosljedan načelima zakonitosti i transparentnosti u svom radu, poziva sve kandidate koji će se prijaviti na javni oglas kao i sve druge subjekte da, ukoliko uoče bilo kakve nepravilnosti u vezi sa provođenjem konkursnih procedura i odabira kandidata, bez odlaganja reagiraju i o svim radnjama koje su u suprotnosti sa zakonom obavijeste Kabinet ministra kako bi ovo ministarstvo moglo obavijestiti institucije nadležne za provođenje zakona u cilju poduzimanja daljih zakonom propisanih mjera i radnji.

Ministar Pekić još jednom poziva i podstiče sve uspješne mlade ljude sa područja Zeničko-dobojskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine koji ispunjavaju uslove propisane javnim oglasom da se prijave na javni oglas i, stičući časno zvanje policijskog službenika, stanu u prve redove boraca za sigurnost svih naših građana i njihove imovine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button