AktuelnoOlovo

TEMA DANA: NA KORAK DO IZBORA

Manje od tri dana ostalo je do otvaranja biračkih mjesta za Lokalne izbore u BiH 2020.godine. U subotu 14.11.2020.godine u 7 sati nastupa period izborne šutnje u kome prestaje svaki oblik političke promocije.

Ovi izbori prvi put se organiziraju i provode u vrijeme proglašene pandemije i aktuelnih epidemiloških mjera, te je taj aspekt u fokusu svih pripremnih aktivnosti. Sa prvim čovjekom Općinske izborne komisije (OIK) Olovo Kemalom Hodžićem u našem studiju razgovarali smo o svim aktuelnim temama vezanim za organizaciju izbornog procesa na području općine Olovo:

  • Jesu li članovi biračkih odbora spremni za nedjeljne izbore i kako je njihova obuka protekla u ovim specificnim okolnostima?
  • O biračkim mjestima, načinu glasanja, epidemiološkim mjerama i ponašanju na biračkom mjestu,
  • O mobilnom timu, prijavama za glasanje i glasanju COVID pozitivnih lica, punomoći za glasanje, dokazima potrebnim za takav oblik glasanja,
  • Preporuke i poziv na fer politički i građanski odnos spram izbornog procesa…

Sve su ovo pitanja i teme kojima smo se bavili u današnjem razgovoru sa predsjednikom OIK Olovo Kemalom Hodžićem. Razgovor možete uz reprizno emitovanje u popodnevnom “Mozaik”-u našeg radija i na ovom našem podcast linku:

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button