AktuelnoOlovoZdravlje

Olovljanin Eldin Bogilović o iskustvu sa korona virusom i zdravstevnim radnicima u DZ Olovo

Na našu adresu stiglo je pismo našeg sugrađanina Eldina Bogilovića u kojem je želio putem našeg medija podijeliti svoje iskustvo sa korona virusom i zdravstevnim radnicima DZ Olovo.Tekst prenosimo u cjelosti.

-Dragi moji Olovčići i Olovski radio , iako nisam neki pisac odlučio sam da napišem jedan tekst vezano za “borce u bijelom” i našem Domu Zdravlja.

Naime ovih dana ponovo sam preživljavao ratne slike 1992-1995 i sva dešavanja sa fizičkim neprijateljem .To vrijeme kada su ljudi u bijelom spašavali nas građane od zadobijenih rana koje nam je nanosio agresor.

Međutim ovih dana ti isti “borci u bijelom” koji su na “prvoj borbenoj liniji” učestvuju u spašavanju života naših građana opštine Olovo stavljajući svoje živote i svoje porodice u opasnost kako bi svima pomogli. Znam sada će neko reći plaćeni su za to. Tačno plaćeni su i nalaze se na poslu ali vjerujte malo je to, za ono što sada rade.

Ja sam se našao u situaciji da je moj organizam napao virus i imao sam strašne muke. Kad god sam došao pred DZ ljubazno sam dočekan i pregledan, redovno je praćeno moje zdravstveno stanje,kako moje tako i svih pacijenata koji su prolazili kroz isti stadij.Imao bih toga da napišem jednu knjigu ali bih ovim putem i putem Vašeg redovnog informisanja želio da pohvalim i dam podršku našem Domu zdravlja Olovo , direktoru Izudinu Kućanoviću ,doktorima porodične medicine, medicinskom osoblju, vozačima i svim uposlenicima našeg DZ. Hvala im na organizaciji, osnivanju Covid ambulante, dolasku pulmologa bez kojeg ovo nebi sve funkcioniralo. Dakle usta su mi puna hvale, a da li je ona pretjerana ja mislim da nije, jer oni su to zaslužili.

Uvijek neko ima da prednjači u svome poslu, pa moram istaknuti moju doktoricu porodične medicine Aidu Mašić sa medicinskim osobljem, počevši od trijaže pa do završne faze dobijanja injekcija i ostalih potrebnih lijekova. Prilikom mog liječenja primijetio sam i mlade snage dr. Đanu Jamaković kojoj želim sve naj u budućem radu. Ovim putem apelujem na organe uprave Općine Olovo da se iznađe kakva mogućnost financijske pomoći u vidu jedne plate kako bi se pomoglo ovim našim “borcima u bijelom”. Toliko od mene i još jednom hvala svima u DZ Olovo ali ponajviše mojoj doktorici Aidi Mašić koja svakog pacijenta primi sa osmijehom i redovnim pregledom, sa punim unosom u svoj posao koji obavlja. Hvala svima i brz oporavak svima koji prolaze kroz istu situaciju kroz koju sam ja prošao,kaže Eldin Bogi Bogilović.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button