AktuelnoOlovoZdravlje

MINISTAR JUPIĆ U POSJETI DOMU ZDRAVLJA OLOVO

Danas je u radnoj posjeti Olovu i Domu zdravlja Olovo boravio ministar zdravstva u vladi ZDK dr. Adnan Jupić. Pratili smo ovu posjetu tokom koje je, na sastanku sa direktorom doma zdravlja Olovo dr.Izudinom Kućanovićem, ministar i predsjednik kriznog štaba ZDK upoznat sa aktuelnom situacijom na području naše općine u vezi sa pandemijom korona virusa. Ministru su prezentirani i podaci o radu naše zdravstvene ustanove, kapacitetima, potrebama i svim aktuelnim pitanjima vezanim za tzv.Covid sistem rada. Direktor našeg Doma zdravlja iznio je tom prilikom i podatke da je trenutno na području naše općine 34 covid pozitivne osobe. Do sada se oporavilo 106 naših sugrađana, u izolaciji je 102, od čega 7 na UKC Sarajevo. Prema evidenciji našeg Doma zdravlja do sada je 9 Covid pozitivnih osoba preminulo.

Ministar Jupić je pohvalio rad uprave, menadžmenta i uposlenika Doma zdravlja Olovo svrstavši ovu našu zdravstvenu ustanovu u sam vrh zdravstvenih institucija koje su stručno, maksimalno požrtvovovano i efektno odgovorile i nose se sa Covid pandemijom.

Na kraju razgovora ministar je u pratnji direktora Kućanovića i glavne sestre Mirsade Kehić obišao i Covid odjel Doma zdravlja Olovo, gdje se uvjerio u funkcionalnost i opremljenost prostora, I još važnije disciplinu i posvećenost zdravstvenog osoblja u borbi sa korona virusom.

Kompletan tonski snimak izvještaja u kojem je dr. Kućanović prezentirao našu aktuelnu situaciju, kroz prizmu rada Doma zdravlja Olovo, te osvrt na to stanje i kompletnu situaciju od strane ministra Jupića poslušajte na ovom našem podcast linku:

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button