AktuelnoHumanitarne akcijeVijesti iz BiH

Akcija za mališane iz domova za djecu bez roditeljskog staranja-„JEDNA ŽELJA, JEDAN POKLON, JEDAN OSMIJEH“ !

Već treću godinu za redom, grupa entuzijasta okupljenih oko ideje da obraduju mališane iz domova za djecu bez roditeljskog staranja, ustanova za brigu o djeci s posebnim potrebama i mališane iz socijalno ugroženih porodica, provodi akciju „Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh“.

U prethodne dvije godine hiljade Bosanaca i Hercegovaca u zemlji i inostranstvu, od Australije do Amerike, Njemačke, Portugala i Dubaija,zajednički je na platformi zadjecubih.online ispunilo 1534 dječijih želja. Za samo nekoliko dana svake od prethodnih godina pokloni su kupljeni i stigli su na adrese mališana.

Za neke od njih bio je to prvi ikada poslan paket koji su dobili. Samo njihov. Stizale su barbike, bicikli, kamioni, slagalice, trenerke, slatkiši. I svi su bili posebni, važni i njima najbolji.

Motivirani uspješnom realizacijom, ljudskom dobrotom i velikom željom i energijom da djeciizmamimo osmijeh na lica, a posebno fokusirani ove godine na to da u vremenu pandemije djeci uljepšamo praznike koje će provesti u „novoj normalnosti“,  i ove godine nastavljamo lijepu priču o jednoj želji, jednom poklonu i jednom osmijehu.

Šta možete učiniti?

Kao i prošle godine, dostavljene su nam liste želja koje smo objavili na platformi zadjecubih.online

Sve što trebate uraditi je da pronađete želju koju ste u prilici ispuniti.Označiteželju, kupite poklon i pošaljite ga isključivo poštom na navedenu adresu. Za razliku od prethodnih godina, ove godine, zbog epidemioloških mjera, nije moguće poklone nositi lično. Djeca su svoje želje prilagodila upravo tome da ih svako od nas može poslati poštom. Iako su želje, uglavnom, vrlo male, radost kad budu ispunjene je velika.

Ispunite želju, donesite osmijeh nekom na lice! Sretni praznici!


Ukoliko neko ima informaciju o ustanovama koje se žele uključiti u akciju i djeci o kojoj brinu ispuniti želju, može se javiti na:
poklon@zadjecubih.online. Ova adresa na raspolaganju je i za sva dodatna pitanja ili pojašnjena.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button