AktuelnoKulturaOlovo

Sjećanje na heroje odbrane Olova 1992-1995

Novembar je mjesec koji olovskim borcima budi sjećanja na minule dane herojske borbe i otpora koji je pružen srpskom agresoru na ovim prostorima. Ovo su golobradi mladići tek bili stasali u momke.Maštali su o životu koji je tek bio pred njima,djevojkama,izlascima ,budućnosti.A onda su sve to zamijenili puškom u ruci sa tenama na nogama krenuli da brane svoj dom i domovinu.Njihova mladost je zaustavljena,njihovi snovi nedosanjani ostali su da opominju sve nas da život koji su dali bude vječni opomena i amanet.Nikada ih ne smijemo zaboraviti.Sjetimo ih se molitvom i našim dobrim djelima.

MUFTIĆ (Safet) EŠEF, poginuo 22. novembra 1993. godine u rejonu Bakića – Kruška. Pripadnik 2. bataljona 1. “slavne” olovske brigade-četa Ligatići i Mižnovići. Dženaza obavljena na mezarju u selu Ligatići – Vareš.

ČUČUKOVIĆ (Esad) EDIB poginuo 22. novembra, 1993. godine u rejonu Bakića. Pripadnik 2. bataljona 1. “slavne” olovske brigade. Dženaza obavljena na mezarju u selu Martinovići – Olovo.

AVDAGIĆ (Ibrahim) SEAD poginuo 22. novembra 1993. godine u rejonu Bakića. Pripadnik 1. “slavne” olovske brigade. Dobitnik najvećeg ratnog priznanja značke “Zlatni ljiljan”. Dženaza obavljena na Šehidskom mezarju Solun – Olovo.

SOKOLAR (Fehim) MUJO zvani KRKO, poginuo 22. novembra 1993. godine u rejonu Bakića – Gaj. Pripadnik 2. bataljona 1. “slavne” olovske brigade. Dženaza obavljena na mezarju u selu Čuništa – Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button