AktuelnoPosao

Poziv za učešće u Programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta

Investicijska fondacija Impakt Sarajevo raspisuje Poziv za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta, za sve mlade sa područja Bosne i Hercegovine koji prepoznaju problem u svojoj lokalnoj zajednici i žele doprinijeti njegovom rješavanju i lokalnom ekonomskom razvoju kroz realizaciju projekta ili pokretanje vlastitog biznisa. Poziv se raspisuje u okviru BOLD programa koji se realizuje uz podršku američke vlade.

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

 • Ako si mlada osoba u dobi od 18 do 35 godina sa prebivalištem u BiH, svjesna problema u svojoj lokalnoj zajednici i spremna da ponudiš rješenje u vidu realizacije projekta ili pokretanja vlastitog biznisa
 • Imaš iskustvo u oblasti omladinskog aktivizma (bio/la ili si još uvijek član/ica nevladinih organizacija, realizirao/la si projekte/aktivnosti od značaja u svojoj lokalnoj zajednici, učestvovao/la si u debatama, konferencijama, seminarima i sl.)
 • Imaš pozitivan stav prema učenju i liderstvu
 • Imaš inovativne ideje, kreativan/a si i/ili posjeduješ poduzetničke vještine
 • Motiviran/a si da učestvuješ u edukativnoj petodnevnoj radionici iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta.

ŠTA NUDI PROGRAM JAČANJA KAPACITETA OMLADINSKIH LIDERA U OBLASTI PODUZETNIŠTVA I PROJEKTNOG MENADŽMENTA?

 • Učešće na intenzivnoj petodnevnoj obuci iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžementa prilikom čega će učesnici/ce razviti poduzetničke vještine i vještine iz oblasti projektnog menadžmenta uz izrađene poslovne planove, poslovne modele i projektne prijedloge u martu 2021. godine.
 • Mentorstvo od strane uspješnih poduzetnika i stručnjaka iz BiH i SAD-a.
 • Priliku da upoznaš uspješne mlade poduzetnike iz SAD-a koji su napravili doprinos razvoju lokalnih zajednica u kojima žive kroz realizaciju projekata i/ili pokretanje biznisa.
 • Mentorstvo u razradi poslovnih i projektnih ideja i pripremi aplikacija za BOLD program malih grantova.
 • Umrežavanje sa postojećim članovima BOLD mreže, priliku za razmjenu iskustava, upoznavanje sa vršnjacima i pristup svim drugim programima BOLD mreže.
 • Postajanje dijelom mreže omladinskih lidera u BiH.

KAKO MOGU APLICIRATI

Ukoliko si zainteresovan/a za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta  i za prisusutvo na petodnevnoj obuci iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta, ispunjavaš gore navedene kriterije i želiš dokazati da si spreman/a realizirati aktivnosti koje će za cilj imati doprinos ekonomskom razvoju tvoje lokalne zajednice prijave se na način da nam pošalješ:

ispunjen prijavni obrazac i unutar njega uploaduješ 1-minutni video zapis o problemima u tvojoj lokalnoj zajednici i tvojim prijedlozima kako ih riješiti kroz projekat i/ili pokretanje biznisa.

U videu želimo saznati: ko si, koji je tvoj percipirani problem u zajednici i kako ga planiraš riješiti te šta tebe čini pravom osobom za rad na rješenju navedenog problema.

Prijavnom obrascu možeš pristupiti klikom na link: PRIJAVNI OBRAZAC za učešće u Programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta

Prijavni obrazac je potrebno popuniti i uploadovati video najaksnije do 15.01.2021. godine.

GDJE MOGU PRONAĆI VIŠE INFORMACIJA?

U svrhu informisanja potencijalnih učesnika i učesnica Programa, Investicijska fondacija Impakt i predstavnici BOLD programa američke vlade organizovati će 7 online informativnih radionica sa fokusom na određene regije, ali svi zainteresovani su dobro došli da nam se pridruže na svakoj od radionica:

 1. 07.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h) – regija Sarajevo
 2. 10.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h) – regija Mostar
 3. 14.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h) – regija Trebinje
 4. 16.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h) – regija Banja Luka
 5. 18.12/2020. godine (10.00 – 11.30 h) – regija Brčko
 6. 21.12.2020. godine (10.00 – 11.30 h) – regija Tuzla
 7. 05.01.2021. godine (10.00 – 11.30 h) – završna informativna radionica


Prijave za učešće na  informativnoj radionici se vrše slanjem potvrde učešća popunjavanjem kratke forme na sljedećem linku: https://forms.gle/X1sh3xHXTap3KzhE9. Svi prijavljeni će putem e-mail-a dobiti Zoom link za pristup radionici.

Investicijska fondacija Impakt zadržava pravo izmjene termina aktivnosti, o čemu će biti objavljena konačna obavijest za svaku informativnu radionicu.

Više informacija možeš dobiti i putem e-mail-a info@impakt.ba ili telefona 033 202 043.

* Realizacija programa je finansirana grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Program se organizuje u okviru BOLD programa američke vlade koji nudi brojne prilike za omladinske lidere kako u BiH, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button