AktuelnoKulturaMuzikaOlovo

Mejrema Bešlija sa novom pjesmom 22.decembra nastupa na Bihaćkom festivalu

Olovsko podneblje oduvijek je imalo talentovane mlade za muziku.Ljubav prema pjesmi i muzici u najranijem djetinjstvu otkrila je i Mejrema Bešlija kod koje su sluh za muziku primijetili i nastavnici muzičkog u osnovoj školi.Svojim glasom uljepšavala je školske priredbe i manifestacije.Svoje prve uspjehe i predstavljanje široj publici Mejrema je imala na jednom od Radijskih festivala u Žepču. Zahvaljujući ostvarenoj saradnji sa tekstopisem,muzičarem dr.Mujom Hodžićem koji je prepoznao njen muzički potencijal Mejrema se ozbiljnije posvećuje svojoj muzičkoj karijeri.Veoma brzo autorska pjesma Muje Hodžića  “Rano moja nepreboljena” u interpretaciji Mejreme Bešlije  na festivalu Ilidža 2019 osvojila je dvije nagrade, za najbolju muziku i najbolji tekst.

Pjesma je studijski uobličena u studiju “Amadeus” Marina Meštrovića. Autor muzike, teksta i aranžmana je Mujo Hodžić. Video produkcija je djelo Anisa Mujanovića.Pjesmu poslušajte na Mejreminom YouTube kanalu;

https://youtu.be/MMd-nCndEk4

Nakon ovog video spota objavljen je drugi za obradu pjesme “Stade se cvijeće rosom kititi” koja je snimljena u istom studiju “Amadeus” Marina Meštrovića.Pjesma se nalazi na linku ispod;

https://youtu.be/aKt7l8xCrCM

Kako je za naš radio kazala Mejrema , ova godina je za nju bila uspješna iako je donijela mnogo nevolja svima.Objavila je dva spota za dvije pjesme,pripremila se za predstojeći Bihaćki festival koji će biti održan 22.decembra 2020.godine.Pjesma čiji je autor dr.Mujo Hodžić ,nosi naziv “Od kad jutro zoru smjenjuje”, toliko nam je mogla otkriti Mejrema koja je zadovoljna pjesmom i nada se uspješnom predstavljanju na festivalu.Snimak festivala bit će emitovan u odloženom terminu na TV kanalima.

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa djevojkom koja za sebe kaže da voli da sluša i pjeva sve muzičke žanrove ali da se najbolje osjeća kad pjeva sevdalinku.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button