AktuelnoCentar za kulturuKulturaOlovo

Zavičajni muzej Centra za kulturu,sport i informisanje Olovo uspostavio most prijateljstva sa Muzejom u Kaknju

JU Centra za kulturu ,sport i informisanje u čijem sastavu djeluje i radi Zavičajni muzej u Olovu ima najširi spektar rada i uspostavljanja saradnje sa građanima u gradu u kojem radi i mnogo šire.

Potreba za saradnjom i proširenjem vidika posebno je važna u oblasti kulture.Jedna takva je nedavno uspostavljena sa Muzejom u Kaknju.

– Most prijateljstva mi smo izgradili sa Muzejom u Kaknju. Upoznala sam se sa bogatom muzejskom postavkom i radom Muzeja u Kaknju koji je jedan od bolje opremljenih u našoj zemlji.Kolegice koje su me provele i upoznale sa radom muzeja učinile su da to bude ne samo radna posjeta već i lijepo druženje razmjenjivanje iskustva,kazala je Sanela Kaikčija muzejski pedagog u Zavičanom muzeju u Olovu.

Uspostavljenje mostova prijateljstva je prilika da se kroz povezivanje dva muzeja iznađu načini za nove vidove saradnje,ne samo sa ovim već i drugim sličnim ustanovama kulture u našoj zemlji, kako bi realizovali nove projekte a sve u cilju bogatije ponude našeg olovskog muzeja.

Radio Olovo/S.K,A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button