AktuelnoOlovoTurizam

POGLED NA 2020. KROZ PROZOR “AQUATERMA”

Kraj godine uvijek je vrijeme za rezimiranje rezultata postignutih u različitim oblastima života i rada. Ovo je dakle vrijeme kada se zbrajaju učinci, izvode analize i prave planovi za naredni period. U bilo koju oblast da zavirimo, govoreći o godini koju ispraćamo, najsnažniji pečat i trag ostavila je pandemija korona virusa. Nažalost u pitanju su negativni trendovi i rezultati. Ekonomski aspekt svakako je posebno bitan svima nama jer predstavlja bazu za sva ostala kretanja i aktivnosti.

Turizam je, znamo to svi, u olovskim planovima i strategijama razvoja markiran kao jedna od strateških oblasti našeg razvoja. Razumljivo s obzirom na ljekovita svojstva olovske banje, na potencijale, iskorake i planove koje je općina imala sa našom JZU BRC Akvaterm Olovo. Nakon sjajnog zamaha, punih kapaciteta, milionskih investiija i ambicioznih planova proljetos je ovaj naš turistički biser morao zatvoriti svoja vrata i potpuno obustaviti svoj rad.

  • Kakve je to posjedice ostavilo na ovaj naš banjsko-rekreativni centar? .
  • Kakva je trenutna situacija u ovoj našoj Javnoj ustanovi?
  • Kakva je trenutna popunjenost kapaciteta?
  • Je li bilo, ima li i hoće li biti otpuštanja radnika?
  • Šta su daljnji planovi? Odgovore na ova i druga aktuelna pitanja potražili smo u razgovoru sa dr. Senadom Selimovićem – do prije dva mjeseca direktorom , a sada zamjenikom v.d. direktora ove ustanove, kao najpozvanijom osobom za retrospektivni pogled na ovu godinu iz ugla JZU BRC “Aquaterm” Olovo.

Kopletan tonski zapis poslušajte u našem podcastu na ovom linku:

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button