AktuelnoPrivreda

Izazivanje požara prozrokuje oštećenja i uništenje dijelova nadzemne visokonaponske i niskonaponske mreže

Iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, Podružnica “Elektrodistribucija” Zenica  ukazujemo da je u posljednje vrijeme izražen problem nekontrolisanog paljenja rastinja prilikom čišćenja njiva i tokom izvođenja proljetnih radova u poljima. Navedeno za posljedicu pruzrokuje oštećenja i uništenje  dijelova nadzemne visokonaponske i niskonaponske mreže, te dovodi do zastoja u napajanju potrošača električnom energijom.

S obzirom da se ovakvim ponašanjem  u opasnost  dovode građani  i elektroenergetski sistem, a time izaziva i velika materijalna šteta, apelujemo na pojedince  da  svojim postupcima ne  ugrožavaju elektroenergetske objekte.  Na ovaj način bit  će izbjegnute nesagledive posljedice za okolinu i građane koje može uzrokovati  neodgovorno  ponašanje pojedinaca.

Ovakvi postupci predstavljaju krivično djelo pa pozivamo na društveno odgovorno ponašanje građana i pojedinaca jer ćemo u protivnom biti primorani pokrenuti krivičnu odgovornost u skladu sa članom 317. i 323. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Apelujemo da građani takav slučaj odmah prijave Službi za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice „Elektrodistribucija“ Zenica, putem besplatne telefonske linije na broj: 080 020 132 za ZEDO kanton, odnosno 080 020 130 za SB kanton, ili najbližoj Poslovnoj jedinici distribucije u Podružnici.

Služba za odnose s javnošću i informisanje kupaca

Podružnice “Elektrodistribucija“ Zenica

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button