AktuelnoKulturaMuzikaVijesti iz BiH

Premijerno: Kaizen – (S)lijepa g(m)izdava

Reper Kaizen, koji je dio hip hop sastava Kartel, ima novu pjesmu. Za Dan nezavisnosti Bosne I Hercegovine predstavlja singl “(S)lijepa g(m)izdava”. Singl je spoj sevdaha i hip hopa, te je ujedno I saradnja između Kaizena i Adnana Koljenovića poznatijeg kao Zumbul. Ovom numerom, zajedno s video spotom, ekipa je željela opisati stanje uma balkanskog stanovništva.

Tekstom i spotom htio sam da opišem stanje uma balkanskog stanovništva, te vizuelno predstaviti samo neke od prirodnih ljepota i kulturnih vrijednosti naše gizdave Bosne i Hercegovine – ističe reper.

Muziku, tekst i aranžman potpisuje Uzejrović Midhat (Kaizen), kao i režiju, montažu i postprodukciju spota. U spotu možete vidjeti zanimljive kadrove iz grada iz kojeg reper dolazi. Riječ je o kadrovima iz Visokog i “Bosanske piramide Sunca”, te starog grada. U spotu su također svoje mjesto dobile znamenitosti iz Sarajeva, rijeka Buna, jezero “Nula” kod Vareša, te još mnoge druge zanimljive lokacije na području Bosne I Hercegovine.

Predstavljajući sve ljepote jedne države, ali i iskazivanje ličnog nezadovoljstva reper je upakovao u jednu numeru koju publici poklanja za Dan nezavisnosti. “(S)lijepa g(m)izdava” premijerno je na muzičkom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button