AktuelnoOlovoSport

OK“Olovo“ viceprvak Super Lige F BiH

Posljednja utakmica u Brezi protiv istoimenog odbojkaškog kluba za olovske odbojkaše bila je više od pobjede. Tri boda u gostima donijeli su i titulu viceprvaka ,OK”Breza”-OK”Olovo” 1-3.

-Pobjeda za kraj prvenstva naši momci su viceprvaci Super Lige F BiH. Jedan od najvećih uspijeha posljednjih godina,ova utakmica je bila prilika za naše mlade igrače: Aldina Plećana,Haruna Bešliju,Ahmeda i Muhameda Dedića koji su opravdali ulogu koji su dobili u ovom meču i tako pobjedom završili sezonu,kaže trener Selvedin Karić.

Ovaj rezultat je bio sasvim očekivan ako pogledamo sezonu iza njih koja je bila više nego uspješna.

-Pobjede koje su se nizale iz kola u kolo ekipi su ulijevale samopouzdanje koje je potrebno mladim igračima kojima smo davali priliku.Vjerujemo u njih i nadamo se da će se ovakav tempo zadržati i sljedeće sezone.Momcima još jednom čestitam na trudu ,zalaganju i ostvarenom plasmanu koji nažalost ne možemo na pravi način ni proslaviti zbog trenutne pogoršane epidemiloške situacije ali se nadamo će ubrzo doći i to vrijeme,poručio je Karić.

Imena članova tima koji pobjeđuje;Selvedin Karic igrač-trener,Adnan Hodžić,Safer Karić,Amer Kamenjasević,Amir Alibegović,Anel Duraković,Amir Kopić,Kerim Duraković,Jusuf Karavdić,Nedžad Muminović, Ahmed i Muhamed Dedić,Harun Bešlija,Aldin Plećan i Admir Mujezinović.

Iskrene čestitke za uspješnu sezonu i ostvareni plasman upućuje i redakcija Radio Olova u svoje i u ime svih simpatizera sporta i odbojke.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button