AktuelnoOlovoZdravlje

U Olovu svakodnevno raste broj covid pozitivnih osoba-U toku vakcinacija zdravstvenih radnika!

Epidemiološka situacija na području Zeničko -dobojskog kantona je pogoršana zbog čega su uslijedile i nove mjere Kriznog štaba o zabrani kretanja od 21 do 5 sati i niz drugih kao što je zabrana održavanja svadbi i drugih proslava, a zabranjen je i rad predškolskih ustanova na području ZDK-a.

Evidentan je i svakodnevni rast broja covid pozitivnih osoba u Olovu.Današnji zdravstveni bilten koji nam je saopštio direktor DZ Olovo dr.Izudin Kućanović izgleda ovako;

-aktivnih pozitivnih osoba na covid 19 je 47,

-u izolaciji se nalazi 142 od čega je

-5 u izolatoriju UKC Sarajevo,

-oporavljenih je 234

-od početka pandemije do danas preminulo je 20 osoba.

-Dom zdravlja Olovo u potpunosti podržava sve mjere Kriznog štaba ZDK koje bi trebale biti i restriktivnije jer ukoliko se ne zaustavi širenje virusa i ne budemo se pridržavali protuepidemiloških mjera nažalost čeka nas sve teža situacija,kaže direktor Kućanović.

Vakcinacija zdravstvenih radnika koja je započela sa prvom isporukom vakcina za ovu ustanovu bit će nastavljena danas i narednih dana.

Sutra će biti održan sastanak operativnih timova na nivou kantona na kojem će biti dogovorene smjernice oko masovne imunizacije stanovništva po dolasku vakcina koje očekuju uskoro.

Svima je upućen apel da situaciju shvatimo krajnje ozbiljno i da se maksimalno pridržavamo svih epidemioloških mjera koje su na snazi.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button