AktuelnoEkologijaNGO i udruženjaOlovo

Aktivisti Centra Dr. Stjepan Bolkay i građani Olova u koritu rijeke Krivaje prikupili 73 vreće smeća

U sklopu velike akcije Koalicije za zaštitu rijeka BiH povodom međunarodnog Dana planete zemlje članovi Centra Dr. Stjepan Bolkay u Olovu, proteklog vikenda organizovali su akciju čišćenja korita i obala rijeke Krivaje.Planirano je čišćenje područja dugog oko 5.km od ušća gdje nastaje rijeka Krivaja spajanjem Bioštice i Stupčanice tzv.Trokuta do Križevića. Cilj akcije prema riječima organizatora je da još jednom svi zajedno pokažu koliko im je stalo do naših rijeka, te da pošalju jasnu poruku da ne odustaju od borbe za njih!

Iako je organizator i naš radio i portal tokom sedmice najavljvao i pozivao građane ,akciji se nažalost odazvao veoma mali broj građana Olova a količine smeća su ih ograničile na samo kilometar i po toka.

-Na današnjoj akciji čišćenja 10 predivnih osoba su dali sve od sebe da učine Krivaju ljepšom za otprilike 10 000 stanovnika općine Olovo.Moram priznati da sam podcijenio količinu smeća u Krivaji pretpostavljajući da možemo očistiti 5 kilometara. Nakon nekoliko sati žestokog rada na baš teškom terenu u kanjonu Krivaje sakupili smo 73 velike vreće smeća. Nevjerovatno je da smo sve ovo sakupili u samo kilometar i po toka.Hvala divnim ljudima koju odlučili provesti sunčanu nedjelju sa nama u ovoj akciji,za čistu Kivaju,kaže Saudin Merdan aktivista Centra Dr. Stjepan Bolkay.

Podsjećamo Centar Bolkay je udruženje registrovano u Olovu gdje djeluje već 3 godine.Više inf.o ovom udruženju možete pronaći na njihovoj facebook stranici

https://www.facebook.com/CentarBolkay

Ovo neće biti prva ni posljednja akcija ove godine na Krivaji , najavili su iz ovog centra prilikom gostovanja u programu našeg radija.Za sve aktivnosti ,promocije i najave od nas imaju bezrezervnu podršku a sve u cilju čistije i ljepše životne sredine.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button