AktuelnoCentar za kulturuOlovoRadio Olovo

Od danas u programu Radio Olova podcast Naratorium redakcije-gost je Samir Lemeš, profesor na Politehničkom fakultetu u Zenici

Poštovani slušaoci i čitaoci u cilju boljeg i šireg pogleda na svijet oko nas u uslovima pandemije ali i drugim aktuelnim temama ostvarili smo saradnju sa kolegicama i kolegama iz Naratorium redakcije.Između ostalog,ova redakcija već mjesec dana snima i na svom YouTube kanalu objavljuje  podcaste sa eminentnim i zanimljiviim sagovornicama, a teme nisu vezane samo za pandemiju.Od sada ćete na našim talasima ponedeljkom u terminu od 16.00 sati moći pratiti radijsko izdanje podcasta dok ćemo ovdje na našoj web stranici najaviti sadržaj sa linkom.Petominutni dio emisije emitujemo nakon vijesti u 14.00 sati u emisiji Mozaik .

Danas na našem programu možete poslušati podcast   u kojem je  gost Samir Lemeš.

Samir Lemeš, profesor na Politehničkom fakultetu u Zenici i eko-aktivista, gost je nove epizode Naratorium podcasta.

Razgovor smo počeli na temu hroničnog nedostatka medijskog izvještavanja o kvaliteti životne sredine, posebno zraka, u periodu pandemije Covid-19. Član zeničkog “Eko foruma” nam je govorio i o dugogodišnjoj borbi sa ArcelorMittalom, te nam je objasnio koje sve supstance ovaj metalurški gigant ispušta u zrak, vodu i tlo.

Dotakli smo se i odnosa lokalnih, kantonalnih i federalnih vlasti prema problemu zagađenog okoliša. U ovom podcastu možete saznati i da li je nova zenička toplana doista “zelena”, odnosno neutralna prema okolišu. Na kraju razgovora smo ispitali mogućnost pojavljivanja zelenih politika u Bosni i Hercegovini.

Podcast vodi HarunDinarević

Na ovom kanalu možete poslušati do sada objavljene podcaste sa posljednjim sinošnjim.

Podcast: GostArnel Šarić Šaran

U novom izdanju Naratorium podcasta gost nam je Arnel Šarić, u narodu poznati kao Šaran. Sa Šaranom na „ti“ razgovaramo o aktuelnom prilikama života u pandemijom iscrpljenom bh. društvu, o tome gdje je nestao papir kojeg nema, kulturnim i muzičkim neprilikama u Sarajevu, društveno angažovanim akvarelima, ali i o još mnogo toga što nije za najavu. Sklonite djecu i starije u drugu sobu, slijedi razgovor poslije kojeg ništa više neće biti isto.

Podcast vodi Đorđe Krajišnik

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button