AktuelnoKulturaOlovo

Autorica mr.Fikreta Nazifović Gradskoj biblioteci Olovo poklonila svoju knjigu”Individualizacija učenja čitanja i pisanja”

Boravak u Olovu u okviru realizacije projekta Udruženja „Sahan“ predsjednica ovog udruženja Fikreta Nazifović iskoristila je i za posjetu Gradskoj biblioteci Olovo gdje tom prilikom  poklonila nekoliko primjeraka svoje knjige “Individualizacija učenja čitanja i pisanja”.

U rukopisu monografije “Individualizacija učenja čitanja i pisanja” autorica mr.Fikreta Nazifović obrađuje nedovoljno istražena didaktičko-metodička pitanja, zatim pitanja saznajno-razvojnih interesovanja učenika sa posebnim potrebama, darovitih i ostalih učenika u okviru sistema inovativne i integrativne nastave početnog čitanja i pisanja temelja pismenosti svakog pojedinca.

Po struci profesorica razredne nastave mr.sci Fikreta Nazifović u radu s djecom  je istraživala specifična didaktičko-metodička pitanja i nastojala je  unaprijediti nastavnu praksu kroz primjenu individualiziranih oblika rada.

Kako je kazala mr.Nazifović knjiga je odličan priručnik za nastavnike, pedagoge i roditelje.

I ovom prilikom Gradska biblioteka Olovo se zahvaljuje autorici na ovom vrijednom poklonu  jer su od danas ove knjige raspolaganju svim čitateljima  kojima je ova tema inspiracija za rad s djecom.

Radio Olovo A.M/Gradska biblioteka S.K

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button