AktuelnoVijesti iz ZDK

PREMIJER BAŠIĆ PRIMIO TIM PRAVNOG FAKULTETA U ZENICI KOJI JE OSTVARIO HISTORIJSKI USPJEH U FRANKFURTU

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić upriličili su prijem za dekanesu Pravnog fakulteta u Zenici prof.dr.sc. Larisu Velić i članove takmičarskog tima ovog fakulteta koji su na Svjetskom takmičenju iz međunarodne investicijske arbitraže u Frankfurtu, održanom prošlog mjeseca, ostvarili historijski uspjeh plasiravši se u grupu prvih osam fakulteta u svijetu.

Radi se o najznačajnijem takmičenju iz ove pravne oblasti, a održava se svake godine uz učešće 45 timova sa najprestižnijih univerziteta iz cijelog svijeta. Pravni fakultet Univerziteta u Zenici bio je jedini fakultet iz Bosne i Hercegovine i među rijetkim fakultetima iz regije koji su uopće dobije priliku da učestvuje na ovom renomiranom takmičenju.

zdk.ba

U ekipi su bili govornici Amina Hasanović i Faris Muratović, a istraživački tim koji je pomogao u pripremi činile su Elbisa Halvadžić, Zerina Spahić i Enisa Varupa. Treneri su bili dekanesa Velić i ass.mr.iur. Amna Hrustić, a nesebičnu pomoć su pružili Johaness P. Willheim, advokat iz Beča, doc.dr. Enis Omerović, Andres Eduardo Garzon iz Saarlanda kao i prof.dr. Anis Bajrektarević te Jose Magnaye iz Beča.

Na sastanku je dogovorena saradnja Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Pravnog fakulteta u Zenici u pogledu buduće saradnje koja će se ogledati u obavljanju praktične nastave studenata ovog fakulteta u institucijama i organima Zeničko-dobojskog kantona.

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button