AktuelnoOlovo

Maturantima MSŠ”Musa Ćazim Ćatić”Olovo stiže podrška i od sugrađana

Nakon polaganja završnih maturskih ispita bliži se i najsvečaniji dan za naše olovske srednjoškolce,matursko veče.U istoriji MSŠ i Olova do sada nije zabilježen manji broj maturanata koji su ove godine okončali svoje četveregodišnje školovanje, njih ukupno 32.

Nema veze što ih je tako malo ,da ih je i manje sretni su njihovi roditelji,rodbina prijatelji ali i škola i grad što ih ima.

Svaki od njih ima svoje snove i nadanja na pragu novog životnog poglavlja.Želimo im puno sreće i uspjeha u životu i daljem školovanju.

O ovogodišnjoj organizaciji mature koja se po drugi put održava u uslovima pandemije razgovarali smo sa Dženanom Šarić učenicom generacije MSŠ “Musa Ćazim Ćatić”Olovo, jednom od organizatorica maturske večeri ;

Kao i uvijek do sada Olovo i njegovi građani i građanke imali su sluha i empatije za one kojima je potrebna pomoć i podrška.

Danas nas je dirnula i obradovala objava naših sugrađanki na društvenim mrežama koje nude svoje proizvode i usluge za jednu maturanticu koja nije u mogućnosti kupiti haljinu ili platiti šminkanje za matursko veče.

Kemala Hodžić na svom facebook profilu je objavila;

“Ukoliko neka maturantica nije u mogućnosti da plati sebi šminkanje ili nije pronašla nikoga a sviđa joj se ovo što ja radim, sa zadovoljstvom ću je našminkat’ u subotu.. Samo je uslov da dodje do mene.

Naravno besplatno je.”

Fatima Kaikčija poklanja matursku haljinu i cipele ;

-Poklanjam haljinicu za maturu djevojci kojoj odgovara i cipele br..37 jedini uslov doći kod mene da probate dali vam odgovara,napisla je u svom pozivu.

Podrška za matursko veče stigla je i od Općinskog načelnika Đemala Memagića a sigurni smo da ima toga još.

Ukoliko je nekome od njih potrebna pomoć ponuda važi i dalje kako bi svi bili sretni i raspoloženi na maturskoj večeri koja će se održati u Sportskom centru Olovo u subotu 5.juna 2021.godine od 19.sati.Nažalost i ove godine bez svečanog defilea kroz grad.Okupljanje je predviđeno od 18 do 19 sati kod Sportskog centra Olovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button