AktuelnoEkologijaNGO i udruženjaOlovo

PODRŽIMO AKCIJU ČIŠĆENJA GRADA U POVODU SVJETSKOG DANA OKOLIŠA

Olovo će ponovo, svrstavajući se uz još tri grada u BiH, pokazati svoju visoku ekološku svijest. U povodu 05. juna Svjetskog dana Let's Do tim (UG “Ruke”) organizuju akcije čišćenja u Sarajevu, Bijeljini, Olovu i Ljubuškom. Akcije čišćenja bit će organizovane u saradnji sa lokalnim Let's Do It timovima, a pokrovitelji akcija su Eko život d.o.o. i Ožujsko.

Naš lokalni tim, koji je podsjećamo nedavno realizovao uspješnu akciju sadnje cvijeća i ukrasnog bilja u školskom dvorištu OŠ “Olovo”, poziva vas na novu akciju čišćenja i uređenja našeg grada, koja će se obaviti u NEDJELJU 06.06.2021.g.

Okupljanje je u 10:00 sati kod OŠ Olovo.

Čistiti će se i uređivati slijedeće lokacije:

  • Školska dvorišta osnovne i srednje Škole
  • Spomenik
  • Dječiji parkić
  • Riječno korito rijeke Bioštice od Jasena do ušća
  • Plato iza hotela Aqaterm

UG “Ruke” se za pomenutu akciju obavezuje da će lokanim timovima dostaviti nepohodan materijal za izvođenje akcije i to, dovoljan broj vreća za otpad, dovoljan broj rukavica za čišćenje, određen broj majica za volontere i lunch pakete za sve učesnike. UG “Ruke” će u saradnji sa kompanijom Sarajevski Kiseljak dostaviti vodu – osvježenje za volontere u skladu sa brojem volontera koji će biti prisutni.

S obzirom na važeće mjere koje se tiču borbe protiv pandemije Corona virusa, preporučujemo da se na lokacijama čišćenja ne okuplja više od 30 volontera.

Koordinatori akcije : Degirmendžić Aida i Degirmendžić Almir

Ne sumnjamo u uspjeh i ove, hvale vijedne, akcije. PRIKLJUČITE SE!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button