AktuelnoOlovoPrivredaSportVijesti iz ZDK

Kompanija “Alma Ras” podržala Žensku košarkašku reprezentaciju BiH pred odlazak na Evropsko prvenstvo

U Olovu je danas u sjedištu kompanije „Alma Ras“  potpisan ugovor o sponzorstvu i finansijkoj podršci između  ove domaće kompanije i  Ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Ugovor su potpisali Rasim Memagić direktor kompanije „Alma Ras“ i Amer Čolan generalni sekretar  Košarkaškog saveza BiH.

-Mi nastojimo podržati sport u BiH u svakoj prilici.Ovaj put želimo da podržimo žene u sportu i zdrav način života  kroz primjer ovih mladih djevojaka koje su uzor svim mladim naraštajima. BiH ima mlade i uspješne mladiće i djevojke u svim sportovima i zadovoljstvo nam je biti podrška  upravo ženskoj košarkaškoj reprezentaciji,kazao je između ostalog direktor Rasim Memagić.

Košarkašice su posjetile i prostor Alma Rasa gdje nastaju ideje i modeli koje će nositi.

Kompanija „Alma Ras“ pored ostalog u svom proizvodnom programu posebnu pažnju posvećuje  ženama .Zato ova saradnja dolazi kao sasvim prirodna i poželjna kada riječ o podršci ovim mladim i uspješnim sportistkinjama naše države.

-Imamo samo riječi hvale za kompaniju „Alma Ras“ jedan od najprepoznatljivijih bh brendova, koji su izrazili želju da podrže naše košarkašice za odlazak  na Eurobasket 2021. Ovo je za nas izuzetno velika i značajna  podrška  ,pogotovo danas kada se zbog pandemije  svi susrećemo sa problemima finansijske i svake druge prirode .Djevojke upravo dolaze iz Podgorice i putuju za Tuzlu, u okviru posljednjih priprema koje su bile intenzivne posljednjih više od mjesec dana,ističe Čolan.

Milica Deura kapiten Ženske košarkaške reprezentacije BiH u ime svojih kolegica je izrazila zadovoljstvo današnjim gostoprimstvom i saradnjom sa kompanijom „Alma Ras“ koja ih je podržala u ovom najvažnijem trenutku za bh košarku koja se nakon 22 godine plasirala na Evropsko prvenstvo.

-Očekujem da se pokažemo u što boljem svjetlu na ovom  važnom takmičenju na koje smo se plasirale ne slučajno već trudom i radom.Naš uspjeh je za sve nas ravan čudu u našim bh uslovima koje je otežala ova pandemija ,pa vjerujemo da smo  privukle pažnju javnosti i da zaslužujemo podršku,ističe Milica,

U ime Košarkaškog saveza BiH Razija Mujanović  tim menadžer naše selekcije se  zahvalila  kompaniji Alma Ras koja je kako kaže imala sluha da ih podrži jer im je svaka podrška dobro došla. Nažalost naše državne institucije koje bi trebale da brinu o bh reprezentaciji nisu zainteresovane za kontinuiranu podršku bh sportu koji je jedan od najboljih ambasadora svake države u svijetu.Ovo je bila prilika da našim reprezentativkama naša domaća najuspješnija kompanija poželi sreću i uspjeh na predstojećem evropskom takmičenju koje će se održati od 17 do 27.juna u Španiji i Francuskoj. 

Poslušajte šta smo tom prilikom zabilježili u razgovoru sa akterima ove pozitvne priče.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button