AktuelnoObrazovanjePosaoPrivredaVijesti iz ZDK

POZIV KOMPANIJAMA I NEZAPOSLENIMA SA PODRUČJA ZDK ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI MJERA ZAPOŠLJAVANJA.

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona raspisala je poziv za učešće u realizaciji aktivnih mjera zapošljavanja kojim je predviđena obuka i zapošljavanje 35 nezaposlenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje ZDK, za zanimanja: CNC-operater, plastičar i šivač.

Svi troškovi obuke su pokriveni projektnim sredstvima. Teorijski dio obuke će realizirati nastavnici srednjih stručnih škola, dok će se praktična obuka realizirati u radionicama kompanija.

Za uspješnu realizaciju projekta neophodno je uključenje proizvodnih kompanija sa područja Zeničko-dobojskog kantona (iz metaloprerađivačkog, drvoprerađivačkog i građevinskog sektora, te sektora tekstila, odjeće, kože i obuće) koje iskažu interes za obukom finansiranom sredstvima Projekta i zapošljavanjem nezaposlenog, za njihove potrebe obučenog kadra (zanimanja: CNC-operatera, plastičara i šivača).

Drugi javni poziv u okviru istog projekta odnosi se i na sve nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje ZDK i koje su zainteresovane da prođu obuku i zasnuju radni odnos, za zanimanja: CNC-operater, plastičar i šivač.

Za sve dodatne informacije, molimo da kontaktirate Privrednu komoru Zeničko-dobojskog kantona, putem brojeva telefona: 032/465-851, 032/465-855 ili putem mailova: pkzedo@bih.net.ba ili njusufhodzic@pkzedo.ba, kontakt osoba je Nedžad Jusufhodžić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button