AktuelnoObrazovanjeOlovo

DODJELA DIPLOMA I ISPRAĆAJ JOŠ JEDNE GENERACIJE MATURANATA MSŠ “MUSA ĆAZIM ĆATIĆ”OLOVO

   Svečano je danas, koliko to okolnosti dozvoljavaju, bilo u MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo gdje su još jednoj generaciji maturanata dodjeljene diplome o završenom srednjoškolskom obrazovanju. Time je, za 32.maturanata, završena jedna važna obrazovna i životna etapa koje će se dugo sjećati.

  Obraćajući se maturantima na početku ovog svečanog čina direktor škole Mujo Manso kazao je kako je ovo generacija koja je pokazala i dokazala da mladost ne poznaje pesimizam, prepreke i granice.

  • Vi ste generacija koja je evo pobjedila i sve pandemijske prepreke i ograde i stigla uspješno na kraj važnog obrazovnog ciklusa. Roditeljska ljubav i razumjevanje profesora bili su vam podrstreka na tom putu. Želimo da stečena znanja, bilo na fakultetu ili u radu, koristite na najbolji mogući način. Znanje mora biti vaše glavno oružje u životu. To su vaša krila i zapamtite: „Nijedna ptica ne može se vinuti visoko bez vlastitih krila“- kazao je u svom obraćanju maturantima.

Uslijedila je potom dodjela diplome, poklona i cvijeća najboljoj među najboljima Dženani Šarić – učenici generacije, a onda i svim ostalim maturantima . U kratkom razgovoru za naš program Dženana je još jednom iskazala svoju sreću i ponos što će sa ovom titulom u svom daljnjem obrazovnom procesu pronositi ime Olova i naše škole.

Uslijedila je potom dodjela diploma svim ostalim učenicama i učenicima, a za 8. maturanata dodjeljene su i diplome o uspješno završenoj jezičkoj školi.

Uz fotografije svih naših maturanata koje vam kao poklon donosimo u nastavku našoj mladosti želimo zdravlje, sreću i uspjeh u daljnjem školovanju.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button