AktuelnoVijesti iz BiHZdravlje

Za danas najavljen prvi virtuelni- Kongres Ljekarske/Liječničke komore FBiH

Ljekarska/Liječnička komora FBiH u cilju nastavka aktivnog učešća u reformi zdravstvenog sistema u našoj zemlji ove godine organizovat će “I Kongres Ljekarske/Liječničke komore FBiH” za učesnike svih nivoa zdravstvene zaštite sa područja cijele Federacije BiH. Cilj Kongresa je afirmacija liječničke struke, ali i mjesto na kojem će predstavnici svih kantonalnih komora u FBiH imati priliku učestvovati u diskusiji, iznijeti svoje prijedloge i sugestije.

„I Kongres Ljekarske/Liječničke komore FBiH“ organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva FBiH.

Sponzori Kongresa su farmaceutske kompanije Novartis, Krka i Mark medical, te UNIQA osiguranje.
Ovaj virtualni događaj će se održati 14.06.2021. godine u 18:00 sati i biti otvoren za učešće svih zainteresovanih ljekara u Federaciji BiH, a koji žele dobiti više znanja o radu Ljekarske/Liječničke komore FBiH i diskutovati o problemima u zdravstvu u FBiH. Zainteresovanost je velika, a Kongres će moći pratiti 1000 učesnika. Link za pristup Kongresu svi zainteresovani ljekari mogu dobiti upitom na mail: lj_lkfbih@bih.net.ba.
U FBiH radno je aktivno više od 5600 ljekara, a ovaj Konres je prvi događaj od osnivanja Ljekarske/Liječničke komore FBiH koji će na jednom mjestu okupiti ljekare iz svih kantona u Federaciji. Zajednički cilj je poboljšanje statusa ljekara u Federaciji.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button