AktuelnoVijesti iz ZDK

RASPISAN KONKURS ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA ZDK

Odbor za dodjelu javnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona raspisao je konkurs za dodjelu javnih priznanja za 2021. godinu, i to Povelje Kantona i Plakete Kantona koji se dodjeljuju povodom 29. avgusta, Dana Zeničko-dobojskog kantona.

Povelja Kantona dodjeljuje se stranim državljanima koji su se istakli naročitim zaslugama u davanju podrške pravednoj borbi za odbranu Bosne i Hercegovine od agresije, razvijanju međunarodne saradnje, razvijanju međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, humanosti i toleranciji među ljudima različite nacije, vjere, kulture i drugim oblastima.

Plaketa Kantona dodjeljuje se kao priznanje fizičkim licima, privrednim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udruženjima građana ili drugim pravnim subjektima za doprinos razvoju Kantona u oblasti privrede, nauke, medicine, sporta, društvenih djelatnosti i umjetnosti.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu javnih priznanja imaju građani, jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove, političke organizacije, udruženja građana, fondacije i drugi organi i organizacije.

Prijedlog treba da sadrži: ime, prezime i adresu kandidata, odnosno naziv privrednog društva, ustanove, vjerske zajednice, udruženja građana ili drugih pravnih subjekata koji se predlažu za dodjelu javnog priznanja.

Prijava se podnosi u zatvorenoj koverti, na kojoj se obavezno mora naznačiti ko podnosi prijedlog za dodjelu javnog priznanja, kao i činjenicu da se podnosi Vladi ZDK i Odboru za javna priznanja. Konkurs je otvoren do 30. juna.

Javna priznanja ZDK-a do sada su dobile brojne poznate osobe iz svih sfera društvenog života, a prošle godine uručene su Mirsadu Čizmi, Šemsudinu Gegiću, Mašinskom fakultetu u Zenici, Mahmutu Karaliću i posthumno prim.dr. Dželalu Imamoviću.

Konkurs za dodjelu javnih priznanja ZDK objavljen je i na linku: https://zdk.ba/javni-pozivi/item/9699-javni-konkurs-za-dodjelu-javnih-priznanja-zenicko-dobojskog-kantona-2021

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button