AktuelnoHumanitarne akcijeOlovo

OLOVSKE EKSPEDICIJE USPJEŠNO HITAJU CILJU

U čast žrtva genocida ka Srebrenici i Potočarima i ove godine putuju dvije ekspedicije, dvije grupe Olovljana koji na ovaj način, sada već tradicionalno, odaju počast nevino stradalim u zločinu planetarnih razmjera koji  se, prije 26 godina, dogodio u zaštičenoj zoni UN u Srebrenici.

  Naša pješačka grupa trenutno se nalazi na putu od Kalesije prema Nezuku gdje će stići u popodnevnim satima i odakle će, sa ostalim učesnicima “Marša mira” , krenuti prema Potočarima u četvrtak 8.jula. Prema onome što smo u kontaktu telefonom , prije par trenutaka, mogli čuti je da se svi učesnici pješačkog pohoda Olovo-Nezuk-Potočari osjećaju dobro i bez zdravstvenih i bilo kojih drugih problema nastavljaju ka cilju.

  Za to vrijeme naši biciklisti također uspješno pedalaju ka Bihaću odakle će, zajedno sa ostalim učesnicima biciklističkog maratona, krenuti ka Srebrenici i Potočarima, ponovo kroz Olovo. Nakon jurešnjeg konaka u Bugojnu, pređenog Kupresa i dolaska u Livno, naši biciklisti javljaju kako zdravi i bez problema nastavljaju ka cilju. Svima im želimo i dalje sretno i uspješno putovanje !

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button