AktuelnoKulturaOlovo

Gradskoj biblioteci Olovo Damir Helja uručio vrijednu donaciju knjiga čiji su autori iz Olova

Gradsku biblioteku Olovo nedavno je posjetio Damir Helja dipl.ing saobraćaja i telekomunikacija porijeklom iz Olova.Damir je u ime grupe građana koji žive i rade u Sarajevu Gradskoj biblioteci Olovo poklonio vrijednu kolekciju knjiga među kojima je i nekoliko čiji su autori ugledni akademski građani Olovljani.

-Ova ideja nije nastala od nas , ovo je nastavak dopre prakse od ranije s ciljem da naše autorske knjige i djela koja su objavljena , poklonimo Gradskoj biblioteci Olovo ,kako bi obogatili njen knjižni fond ali i potakli druge da to učine.Svaka objavljena knjiga naših Olovljana treba biti dio naše zavičajne zbirke od koje će imati korist svi čitaoci a pogotovo studenti kojima je potrebna stručna literatura,kaže Damir.

Od sada na policama gradske biblioteke svim čitaocima su pored ostalih dostupne knjige i autori poput Velida Halilovića profesora na Šumarskom fakultetu,zatim Vahidina Hadžibadića prof.na Prirodno matematičkom fakultetu,Azera Jamakovića ali i brojnih drugih.

Pored Damira za realizaciju ove vrijedne donacije knjiga zaslužni su i Sanjin Muftić i Hidajet Memić.

Gradska biblioteka koja se trenutno nalazi u neuslovnim prostorijama uskoro će preseliti u novi prostor koji će biti uređen i opremljen tako da će sve knjige biti vidljivije i dostupnije čitaocima.

Posjetu Gradskoj biblioteci iskoristili su i za posjetu Zavičajnom muzeju koji od zaborava čuva brojne predmete iz prošlih vremena ali i uspomenu i sjećanje na važnije datume i mjesta iz novije historije našeg kraja.

Ovo je konkretan primjer kako se voli i ne zaboravlja zavičaj.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button