AktuelnoHumanitarne akcijeNGO i udruženjaOlovoSport

Olovo i ove godine bilo dobar domaćin učesnicima 17.biciklističkog maratona Bihać- Srebrenica

Uz podršku Općine Olovo , Općinskog načelnika Đemala Memagića, Biciklistički klub Olovo u saradnji sa Udruženjem žena za ruralni razvoj “Zeleni vir” i Forumom žena “Sabina Jamaković” dočekali su sve učesnike sa ručkom i osvježenjem na posljednjoj etapi do Potočara.

Učesnici maratona i predstavnice udruženja žena zajedno su položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulom borcima na centralnom spomen obilježju na Trgu Senahid Bolić Bolo a potom simboličnim bacanjem bijelih ruža i učenjem Fatihe sjetili se tragično preminule naše sugrađanke Arnele Đogić.

Kako nam je kazao Nermin Lipović predsjednik kluba ekstremnih sportova “Limit” koji je organizator maratona Bihać – Srebrenica ovaj maraton ima višestruk značaj. Pored očuvanja kulture sjećanja na nevino stradale Bošnjake Srebrenice povezao nas je i izrastao u međunarodni događaj koji nas ujedinjuje u jednom cilju, borbi protiv zaborava.

-Hvala svima koji su nas podržali u tome.Hvala Olovu na svaki put srdačnom dočeku i isparaćaju koji nam priredite,kaže Nermin.

Audio zapis poslušajte ovdje

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button