AktuelnoOlovoTurizam

Turistički potencijali Olova-BRC “Akvaterm” i “Zeleni vir”!

Nakon godine u znaku pandemije i finansijskih gubitaka ,turističkim radnicima i gostima svaki sunčan dan zlata vrijedi. Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji ,ljetnom sezonom koja je jeku konačno svi mogu biti zadovoljni.

Olovo je već odavno poznato po toploj termalnoj vodi brojnim čistim rijekama i izletištima.

BRC “Aquaterm” i Izletište “Zeleni vir” bilježe rekordnu popunjenost i posjećenost. Kako saznajemo u BRC “Aquaterm” sve je rezervisano do kraja avgusta dok su toku rezervacije za septembar.

-Gosti nam dolazi iz svih krajeva naše zemlje,pogotovo nakon potpisivanja ugovora sa Ministarstvom branitelja/boraca Mostar o pružanju usluga medicinske rehabilitacije za pripadnike boračke populacije s područja HNŽ/K,kao i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Kantona Sarajevo.Pored toga ove godine izuzetna je posjećenost našeg zatvorenog bazena koji radi od 15 do 22 sata,kaže Samir Zukić pomoćnik direktora za ekonomske poslove u BRC “Aquaterm”.

Izletište “Zeleni vir” bilježi rekordne posjete posebno u danima vikenda .Izletište se nalazi 15 min.od centra grada i nudi različite sadržaje za djecu i odrasle mali i veliki bazen sa toplom termalnom vodom ,dok ostali spas od ljetnih vrućina nalaze u čistoj rijeci Bioštici.

-Pored toga tu je restoran sa bogatom gastro ponudom i osvježenjem u hladovini pored rijeke.Ove godine za naše domaće i goste iz drugih gradova imamo različite pogodnosti,kao i za brojne druge kategorije tako da svi budu zadovoljni,kaže za naš radio i portal Jasmin Abazović menadžer Izletišta Zeleni vir.

Vođeni poznatom izrekom da je raj pod majčinim nogama, da njih nema, ne bi bilo ni nas,Uprava Zelnog Vira,pozvala je sve majke naselja Bioštica, na druženje u oazi mira Zeleni Vir, u četvrtak 12. augusta u 19 sati.

-Ovo je samo naš mali znak pažnje i zahvalnosti, za sve što su ove naše heroine učinile za nas. Želimo da uživaju u prirodnom ambijentu Zelenog vira uz mala iznenađenja koja smo pripremili za njih.Drage naše majke, vidimo se u četvrtak od 19 sati,poručili su u svom pozivu.

Inače, Zeleni Vir Olovo je idealno mjesto za odmor, rekreaciju, kupanje, sunčanje i uživanje u dobroj hrani. Nedaleko od centra Olova, okruženo prirodnim ljepotama sa brojnim sadržajima za cijelu porodicu.

Ovdje možete poslušati audio zapise razgovora sa Samirom Zukićem i Jasminom Abazovićem;

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button