AktuelnoHistorijaKulturaOlovo

Promocija knjige “Pamti Bošnjače” autorice Elmedine Muftić u petak 27.avgusta u 19.00 sati u sali Doma kulture u Olovu!

Organizacija RVI 92.-95. Olovo i UB “Senahid Bolić Bolo” Olovo pozivaju vas na promociju knjige “Pamti Bošnjače” autorice Elmedine Muftić u petak, 27. augusta 2021. godine u 19:00 sati u sali Doma kulture u Olovu.

Knjiga “Pamti Bošnjače” se svrstava u društveno korisnu književnost, te obrađuje teme iz naše bliske prošlosti, kao što su eseji o devet heroja, o Bosni, Bošnjacima, Armiji R BiH, majki Hatidži Mehmedović, nani Fati Orlović, našim komandantima, maloljetnim pripadnicima Armije R BiH, zločinima u Prijedoru, Višegradu, Han ploči, Ahmićima, Stupnom Dolu i genocidu u Srebrenici, kao i epiloge sudskih procesa po pitanju ratnih zločina vođenih pred Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine u Hagu.

Elmedina Muftić je publicista i kolumnista, član instituta za istraživanje genocida Kanada. Objavila je preko 500 kolumni na web portalu Bošnjaci net i mnogim drugima. Elmedinino pisanje je usmjereno ka buđenju uspavane svijesti Bošnjaka, borbi za interpretaciju istine o agresiji i genocidu, očuvanju kulture pamćenja na časnu borbu Armije R BiH, očuvanju kulturnih, tradicijskih i historijskih vrijednosti Bošnjaka, razvijanju patriotizma i spoznaje da opstanak Bošnjaka zavisi od opstanka Bosne i da opstanak Bosne zavisi od opstanka Bošnjaka.

Promocija knjige je održana u Sarajevu, Cazinu, Bužimu, Velikoj Kladuši i mnogim drugim gradovima širom BiH.Autorica je knjige “Istina”.

Promotor knjige je Harun Hodžić i autorica Elmedina Muftić,moderator Kadir Plećan.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button