AktuelnoCentar za kulturuKulturaOlovo

Film “Toma” u sali Doma kulture utorak 2.novembra

JU Centar za kulturu,sport i informisanje u saradnji sa distributerom „Oskar film“ najavljuje kino projekciju filma „Toma“.

Film će biti prikazan u kino sali Doma kulture u utorak 2.novembra 2021.godine u terminima 15 i 30 sati, 18.00 i 20 i 30 sati.

Kino projekcija filma će biti održana uz obavezno pridržavanje svih protuepideioloških mjera(obavezna maska,dezinfekcija ruku i distanca).

Cijena ulaznice je 4 KM.

Karte će se moći nabaviti u prostorijama Centra za kulturu,sport i informisanje svaki radni dan.

Novi film Dragana Bjelogrlića, Toma, u cijeloj je regiji izazvao nezapamćeni interes publike i naklonost kritike, a oni najoptimističniji već mu predviđaju i nominaciju za Oscara. U Srbiji i BiH Tomu je dosad vidjelo više od 600.000 ljudi, što je potpuno nevjerojatan rezultat za razdoblje pandemije i rezultat kojim se ne mogu pohvaliti ni neki od hollywoodskih blockbustera, stoji u najavi.

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Originalni naslov: Toma

Režiser: Dragan Bjelogrlić

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović

Trajanje filma: 140 min.

Žanr: biografski

Zemlja porijekla: Srbija

Distribucija: Oskar film

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button