AktuelnoKulturaMuzikaVijesti iz BiH

Prijavi se na 3. Međunarodno takmičenje harmonikaša i osvoji vrijednu nagradu

Bližimo se kraju prijava za 3. međunarodno takmičenje harmonikaša i početku 13. Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”. 

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrjednije muzičke baštine naših prostora, a Festival harmonike ” Sevdalinko harmonikom opjevana” jedna u nizu od aktivnosti koja doprinosi zajedničkom cilju.

Festival je od velikog značaja ne samo za lokalnu zajednicu, nego državu BiH, region i šire.

Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju harmonikaša su uvedena nova pravila: 

Pobjednik kategorije 2. Međunarodnog takmičenja harmonikaša “Sevdalinko harmonikom opjevana” bez obzira na starosno ograničenje stiče pravo da se takmiči u narednoj kategoriji 3. Međunarodnog takmičenja “Sevdalinko harmonikom opjevana”.

Titula pobjednika takmičenja “Sevdalinko harmonikom opjevana” – SVEUKUPNI POBJEDNIK, može pripasti svim takmičarima iz svih kategorija, a apsolutni pobjednik takmičenja “Sevdalinko harmonikom opjevana” dobija na poklon profesionalnu harmoniku.

Prijave za takmičenje harmonikaša možete izvršiti OVDJE.

Takmičenje harmonikaša održat će se prvog dana festivala, 2. novembra 2021. godine.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici ovog muzičkog pravca pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.

Prijave za harmonikaše su otvorene do 02.11.2021. godine.

Pogledajte kako je takmičenje izgledalo prošle godine:

https://www.youtube.com/watch?v=24LNlc_wNSk

LINKOVI:

https://festivalsevdalinke.com/prijave-harmonika/

www.festivalsevdalinke.com

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button