AktuelnoCentar za kulturuKulturaOlovo

Olovska publika sinoć premijerno pogledala pozorišnu predstavu “Cosa nostra”

Sinoć je u sali Centra za kulturu,sport i informisanje u Olovo u izvođenju glumica Narodnog pozorišta Sarajevo Minke Muftić i Belme Salkunić premijerno izvedena predstava “Cosa nostra”.Olovska publika koja je nažalost bila malobrojna nagradila je Gabrijelu i Marlene -Minku i Belmu glasnim aplauzom i smijehom u nešto više od 60 minuta zamimljive ženske priče koja počinje pred zatvorskom ćelijom dok dvije žene čekaju istog muškarca.

Kako smo mogli čuti od protagonistica ove predstave posjećenost pozorišnim predstavama je manje više svugdje slična pogotovo nakon ovih mjeseci zatvorenosti i zabrana kao da su se ljudi navikli na te zidove i ograničenja.Sloboda i interaktivni pristup koji daje pozorište je upravo ono što nam danas trebamo ,više zdrave ,iskrene i nesputane komunikacije a pogotovo smijeha.

Komedija ”COSA NOSTRA” premijerno je izvedena 11. 10. 2012. u velikoj sali Centra za kulturu ”Sarajevo”. Do sada je gostovala u mnogo gradova Bosne i Hercegovine, u Hrvatskoj, Srbiji, Holandiji i Češkoj…. a izvedena je više od 100 puta.”Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

Na našem podcatu poslušajte i izjave

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button