AktuelnoVijesti iz BiH

Ekonomsko osnaživanje ranjivih porodica: Donacija mehanizacije , alata i poljoprivredne opreme u iznosu većem od 60 000 KM

World Vision BiH je u saradnji sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke obezbijedio mehanizaciju, alate i poljoprivrednu opremu za 57 socijalno ugroženih porodica sa područja opština Breza, Goražde Ilijaš, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale i Prača. Oprema je uručena porodicama bez, ili sa minimalnim, redovnim primanjima.

Porodice u potrebi su primile različite vrste mehanizacije ili alata, kao što su motokultivatori, samohodne kosilice, motorne pile, različiti alati za obradu drveta, aparati za varenje aluminija, te plastenike od 50m2 sa sistemom za novodnjavanje.

„Ova vrsta podrške će podržanim porodicama omogućiti lakšu obradu sopstvenog poljoprivrednog zemljišta, ostvarivanje dodatnog prihoda kroz prodaju dobara i usluga ostvarenih doniranim alatima-mehanizacijom, kao i proizvodnju zdravog povrća kroz plasteničku proizvodnju“, izjavila je Svjetlana Tanić-Batinić iz World Vision-a BiH.

World Vision BiH kontinuirano radi na ekonomskom osnaživanju porodica u potrebi, te je u protekle dvije godine obezbijedio alate, opremu i mehanizaciju za više od 700 ranjivih porodica.

„Namjera nam je ovim porodicama omogućiti davlastitim radom osiguraju osnovni kućni budžet i nabavku osnovnih životnih potrepština“, izjavila je Tanić-Batinić.

Radio Olovo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button