AktuelnoKulturaNGO i udruženjaObrazovanjeOlovo

U MSŠ u Olovu održana svečana promocija literarnih radova učenika osnovne i srednje škole iz Olova

U sali MSŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Olovo danas je održana promocija  zbirke literarnih radova učenika osnovne i srednje škole u Olovu.

Kako je u uvodnom obraćanju kazala profesorica Azra Omerović  ova knjižica  literarnih radova učenika osnovne i srednje škole u Olovu je nastala kao ideja profesorice Mirsade Mešić na webinarima za servisno učenje u organizaciji međunarodnog Udruženja „Interaktivne otvorene škole“ iz Tuzle.

-Uz podršku ovog udruženja pokrenuli smo niz aktivnosti u kojima su učenici bili nosioci aktivnosti dok smo mi profesori  kao tim za servisno učenje bili tu da ih podržimo.Naši učenici su radili anketu sa učenicima osnovne i srednje škole i sa lokalnom zajednicom i većina ispitanika je podržala ovu ideju da se uradi ovakva jedna zbirka.Moram priznati da mi je bilo zadovoljsto raditi sa ovim mladim ljudima, kako sa autorima radova tako i sa ilustratorima Ibrom i Mejrem,ističe profesorica Arza Omerović.

Krajnji cilj projekta jeste zbirka ali u procesu nastajanja  učenici su naučili da razmjenjuju mišljenja i  ideje. Došla je do izražaja socijalizacija učenika i što je najvažnije ovo je bila motivacija za mlade ljude da nastave pisati i razvijati svoje talente.Kroz  ovaj projekat naučili su biti jedni drugima podrška od ideje do realizacije što prema mišljenju učenika  nije bio ni lak zadatak ali su zajedno premostlili sve probleme.   

Na našem podcastu poslušajte tonski zapis promocije i izjave nekih od autora i učesnika promocije;

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button