AktuelnoCentar za kulturuKulturaOlovoRadio Olovo

Osnovci Hasnija i Damir Behlulović u potrazi za kino salom otkrili čarobni svijet knjige i Doma kulture

Našu redakciju posjetili su  nama najdraži gosti, djeca.I to nije bila redovna uobičajena posjeta ili planirana već posjeta djece   koja tragaju ,istražuju i žele znati sve o svijetu oko sebe.

Učenici osnovne škole  “Olovo” Hasan ,Hasnija i Damir Behlulović koji vozare iz olovskog sela Petrovići udaljenog  do škole u Olovu 16 km  željeli su saznati gdje se nalazi kino sala i to ih je dovelo do Gradske biblioteke i naše redakcije.

Nazvala sam ih tragači za blagom-znanjem a ko traži i nađe ono što traži.

Direktor  biblioteke Samir Milunić  im je otvorio vrata ovog za njih čarobnog svijeta Doma kulture gdje su na samo djeci svojstven način oduševljeno  i sa divljenjem obilazili police knjiga.Najviše im se kažu dopao dječiji kutak sa slikovnicama i knjigama za djecu.Vrijeme poslije škole od 12 i 30 do 14 i 30 sada će rado provoditi ovdje u toplim prostorijama Gradske biblioteke uz neku zanimljivu priču ili aktivnost jer kada se završi opremanje biblioteke moći će ponešto  nacrtati ili napisati i tako ispunit svoje slobodno vrijeme na koristan i kreativan način.

Kako nam je kazala bibliotekaraka Sanela Kaikčija zahvaljujući pratiocima stranice Gradske biblioteke koji su vidjeli zanimljivu objavu o djeci koja dok čekaju autobus čitaju, ovi mališani su dobili besplatne članske kartice za godinu dana.

Primjer ove djece mogu slijediti i ostali koji žele popuniti svoje slobodno vrijeme  pogotovo oni koji vozare i dugo čekaju autobus na autobuskoj stanici.Vrata Gradske biblioteke i Centra za kulturu,sport i informisanje su vam otvorena,dobro došli.

Pomalo nevjerovatno zvuči da ova djeca nisu znala da osim škloske biblioteke gdje mogu pronaći knjige za čitanje knjige mogu posuditi od sada i čitati i vrijeme provoditi u Gradskoj biblioteci.

Poslušajte na našem podcastu, kako se odvijala njihova potraga iz radoznalosti u vrijeme dok čekaju školski autobus do Petrovića.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button