AktuelnoTurizamVijesti iz BiH

Miss i Mister turizma Bosne i Hercegovine za Miss svijeta su Tanja Karač i Amsal Šorlija

U srijedu, 23. decembra 2021. godine u hotelu Hills u Sarajevu, održan je najreprezentativniji nacionalni izbor turizma i ljepote, Miss i Mister turizma Bosne i Hercegovine.

Miss I Mister turizma Bosne I Hercegovine za Miss svijeta su Tanja Karač i Amsal Šorlija.

Na drugom mjesti su Dzejla Mahmutović i Kasim Hasanović, a na trećem Aiša Čorbo i Faruk Čardaković. Titulu Miss i Mister fotogeničnosti ponijeli su Jelena Škrbić i David Jovičić. Prema izboru žirija, najsimpatičniji su Maja Ana Kragić i Aziz Avdić.

Finalistice i finalisti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine predstavili su se u glamuroznom izdanju, noseći najnovije kolekcije domaćih I stranih brendova, kao I naših sponzora, među kojima I Haad, Design by Emina, Jordies, Alma Ras, Unikat Visoko.

Miss i Mister turizma Bosne i Hercegovine, Tanja Karač i Amsal Šorlija predstavljat će našu zemlju na svjetskom izboru naredne godine u Španiji, na Kanarskim otocima.

Zahvaljujemo našim generalnim sponzorima Adriatic osiguranje, Hotel Hills Sarajevo, Alta shopping center, Mlinar, kao i ostalim partnerima koji su  nam pomogli za vrijeme pandemije i ograničenih epidemioloških uvjeta rada napraviti spektakl i noć za pamćenje, među kojima su i Fresh mendil, Maab spa center, Violeta. Zahvaljujemo i našim medijskim partnerima Face TV, RSG radio, Dnevni avaz, Azra. Izbor je emitovan na FACE TV u nedjelju 26.12.2021. u 20:30.

Ovaj najstariji i najpoznatiji svjetski izbor Miss Tourism World, čije je sjedište u Londonu u Ujedinjenom kraljevstvu, u našu državu dovela je vlasnica licence gospođa Nikolina Poropat, koja je ujedno vlasnica licence iza Republiku Hrvatsku i Sloveniju.

Radio Olovo/PR Team Izbora za Miss i Mr turizma BiH

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button