AktuelnoOlovoTurizamZdravlje

BANJA „AQUATERM“ OLOVO – PRIMJER USPJEŠNOG KOLEKTIVA

JZU BRC „Aquaterm“ Olovo predstavlja pozitivan primjer javne ustanove koja, u oblasti zdravstvenog turizma, bilježi dobre rezulatate, uprkos pandemisjkim i brojnim drugim otežavajućim okolnostima koje prate rad u ovoj oblasti.

U razgovoru koji smo u našoj redakciji vodili sa Samirom Zukićem pomoćnikom direktora za oblast ekonomskih poslova u ovoj našoj zdravstvenoj ustanovi saznali smo niz podataka koji potvrđuju uvodnu konstataciju.   

Naš banjsko- rekreativni centar ne samo da je uspio oporaviti se od potpunog zatvaranja i pandemsijskih ograničenja, već je uspio zadržati sve svoje uposlenike, vratiti popunjenost kapaciteta na 85 % , te zaključiti niz ugovora koji nagovještavaju vrlo uspješnu i ovu godinu.

Potpisivanje ugovora sa ZZO ZDK, ZZO Kantona Sarajevo, Ministarstvom za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, te ovih dana i sa Savezom penzionera Federacije, za 90 uposlenika ove naše Ustanove predstavlja sigurnost i nagovještaj novih iskoraka u svim segmentima rada i parametrima uspjeha.

Javna zdravstvena ustanova Banjsko-rekreativni centar (JZU BRC) „Aquaterm“ Olovo u 2021. godini ostvario je više od 50 hiljada noćenja, što je bilo rezultat prosječne popunjenosti kapaciteta od 80%.

Prema riječima Samira Zukića ovi pozitivni trendovi omogućit će nova poboljšanja u smještajnim kapacitetima, medicinskom tretmanu i ugostiteljskim uslugama.

Za nekoliko dana započinje druga faza projekta izgradnje šetnice, koja će do kraja maja biti stavljena u fumkciju. Jedan dio krova objekta bit će zamjenjen, a planirana su i nova ulaganja u medicinsku i tarapeutsku opremu.

Sve kazano uokvireno u nevjerovatnu učinkovitost i ljekovitost naše termalne vode, stručnost medicinskog osoblja, ljubaznost i susretljivost svih uposlenika samo potvrđuju onu već poznatu krilaticu :

U OLOVO PO ZDRAVLJE!

Kompletan razgovor sa g-dinom Zukićem poslušajte u okviru popodnevnog izdanja programa Radio Olova i emisije „Mozaik“ od 13:30 sati. Uskoro i na ovoj stranici, u novoj epizodi našeg podkasta.     

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button