AktuelnoVijesti iz ZDK

PREMIJER BAŠIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE KOJI SU UČESTVOVALI U AKCIJI HAPŠENJA NAKON RAZBOJNIŠTVA U APOTECI U ZENICI

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić upriličio je prijem za policijskog komesara Rusmira Šišića, načelnika Policijske uprave Zenica, komandira Policijske stanice Centar i šest policijskih službenika koji su 28. februara učestvovali u akciji hapšenja lica koje je izvršilo razbojništvo u apoteci “Dr. Weiss” u Zenici.

Premijer Bašić je rekao da je prijemom želio da pokaže da Vlada prepoznaje rezultate rada te da je materijalni položaj policije i opremanje Uprave policije jedan od najvažnijih prioriteta ove vlade.

-Na ovaj način šaljemo poruku svima koji imaju problema sa zakonom da imamo profesionalnu policiju koja je spremna da rizikuje i svoj život da bi zaštili imovinu građana i da bi se naši građani osjećali sigurno – rekao je premijer Bašić.

zdk.ba

Policijski komesar Šišić zahvalio se premijeru Bašiću i Vladi na prijemu za policijske službenike koji su učestvovali u akciji, od kojih je jedan teško povrijeđen.

Naglasio je da policija ozbiljnim i profesionalnim pristupom daje maksimum u svom radu, te izrazio nadu da će Vlada nastaviti da na ovaj način prepoznaje dobre rezultate policije u ovom kantonu.

Radio Olovo/Press sužba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button