AktuelnoOlovo

DELEGACIJA VLADE ZDK U POSJETI OLOVU – PODRŠKA NOVIM PROJEKTIMA

U radnoj posjeti Olovu danas boravi delegacija Vlade ZDK koju čine ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, glavni kantonalni inspektor za oblast obrazovanja Mujo Kućanović, ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković, te direktor Kantonalne uprave CZ ZDK Džavid Aličić.

Nakon prijema i razgovora sa načelnikom općine Olovo g-dinom Đemalom Memagićem ova je delegacija obišla nekoliko lokaliteta koji su predmet zajedničkog investiranja i saradnje na nekoliko, za Olovo, značajnih projekata.

Nakon obilaska novog prostora Doma kulture i gradske biblioteke, načelnik Memagić goste je proveo kroz prostor drugog sprata tog objekta, iznad biblioteke, gdje je, na površini od 360 m2 korisnog prostora, planirana izgradnja i opremanje modernog obdaništa i dječije igraonice.

U izjavi za naš program načelnik Memagić kazao je da se, osim o pomenutom projektu dječijeg obdaništa, razgovaralo i o realizaciji projekta izgradnje otvorenog termalnog bazena u Solunu, za što su već obezbjeđena sredstva od 200 hiljada KM, te o rekonstrukciji područne škole u Olovskim Lukama.

– Drago mi je da ovu izjavu vašem Radiju dajem u prostoru vjerovatno najljepše biblioteke u Zeničko-dobojskom kantonu. Drago mi je što će se naša sjajna saradnja sa Općinom Olovo, na ovom planu, nastaviti i kroz projekat opremanja dječijeg obdaništa odnosno igraonice u sklopu ovog objekta. Osim toga uključit ćemo se i u projekat temeljite rekonstrukcije područne osnovne škole u Olovskim Lukama, ali i izgradnje otvorenog bazena u Solunu- kazao je u izjavi za program Radio Olova ministar Spahija Kozlić.

Direktor kantonalne uprave CZ ZDK Džavid Aličić također je ukazao na izuzetno uspješnu saradnju na polju opremanja i poboljšanja uslova u kojima djeluje i radi Općinska Služba CZ i njene strukture.

-Vidljive napore i iskorake kojima svjedoči izgradnja novog Centra CZ u Olovu, uskoro i skladišta CZ, nabavka vozila i sredstava za rad i mi smo prepoznali i pomogli, uz brojne prethodne projekte, nedavnim učešćem u kupovini namjenskog kamiona gdje smo pomogli sa 70 hiljada KM, a uključit ćemo se uskoro i u nabaku novog vatrogasnog vozila – kazao nam je direktor Aličić.

– Drago mi je, i ponosa sam što sam dio Vlade koja je ostvarila izuzetno uspješnu saradnju sa načelnikom Memagićem i općinskom administracijom, što je rezultiralo brojnim i vrlo značajnim priojektima. I ova današnja posjeta realizuje se u vrijeme izvjesne realizacije novih projekta poput izgradnje mosta u Boganovićima na regionalnom putu Zavidovići Olovo, otvorenog bazena termalne vode u Solunu, projekta dječije igraonice, obnove školskih objekata, itd. Vjerujem i nadam se da ćemo u miru i sigurnosti uskoro svjedočiti realizaciji svih ovih projekata- kazao je ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković

Razgovor sa ministrom Kozlićem, načelnikom Memagićem, dir. Aličićem i ministrom Čolakovićem već smo emitovali u našoj popodnevnoj emisiji “Mozaik”, reprizno razgovor poslušajte u 18:00 sati na našem talasu, a uskoro i na našem podkastu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button