AktuelnoObrazovanjeOlovo

MSŠ Musa Ćazim Ćatić svečanom akademijom proslavila 58 godina postojanja

MSŠ Musa Ćazim Ćatić u petak 11.marta 2022.godine ,nakon dvije godine pauze zbog pandemije ,svečano je obilježila Dan škole.Svečanoj akademiji pored učenika ,profesora i roditelja prisustvovali su i predstavnici Općinskog vijeća Olovo,javnih, kulturnih i vjerskih institucija i organizacija.

Srednja škola u Olovu je proslavila 58 rođendan na koji su pored ostalih brojnih zvanica bili pozvani i penzionisani bivši ugledni profesori i direktori škole.

Srednja škola u Olovu pod nazivom Gimnazija 25.maj osnovana je 15.juna 1964.godine.Kao samostalna škola Gimnazija postojala je do 1976. godine kada je formiran Srednjoškolski centar 25.maj.Škola nije prekidala sa radom ni u vrijeme agresije od 1992. do 1995. godine kada je bila na meti srpskog agresora i kada je doživjela strahovita razaranja,nastava je tada prekinuta.Zahvaljujući ogromnom entuzijazmu brojnih profesora srednja škola počinje sa radom ratne 1993.godine u područnoj školi u Čuništima a potom u centralnoj školi u Hasan Kikić u Solunu.

U obnovljenu školsku zgradu u Olovu škola se vratila školske 1996/97 godine od kada nosi naziv po bh piscu Musa Ćazim Ćatić Olovo.

U novoj podcast epizodi poslušajte svečanu akademiju i na kraju izjavu direktora škole Muje Manse.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button