AktuelnoNGO i udruženjaOlovo

BILJEŽIMO AKTIVNOSTI LD “TETRIJEB” OLOVO

LD “Tetrijeb” Olovo predstavlja najmasovnije olovsko udruženje u okviru koga, uz lovačke sekcije, djeluju i rade brojni drugi odbori, organi i službe, poput Upravnog odbora, stručne i lovočuvarske službe …Zahvaljujući dobroj organizaciji i u ovom periodu bilježimo brojne aktivnosti.

Na osnovu donesenih zaključaka UO LD “Tetrijeb ” Olovo – Izvršena nabavka hranilica za divljač 6-komada i jedna kamera za potreba Stručne službe (lovočuvara). Projekat je realizovan vlastitim i sredstvima Kantonalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK. U okviru planiranih aktivnosti obavljen je i razgovor sa Načelnikom i nadležnim službama Općine Olovo u vezi izgradnje centralnog Lovačkog doma. Ideja je dobila podršku i zaključeno je da se nastave aktivnosti na njenoj realizaciji.

-Na osnovu upućenog poziva od strane Ministarstva trgovine i ekonomskih odnosa, te Ureda za vetrinarsatvo BiH, članovi LD Tetrijeb Olovo prisustvali su trenigu o važnosti uloge lovaca u programu aktivnog i pasivnog nadzora bjesnila u BiH. Treningu i stručnom savjetovanju na ovu temu koje održano u Sokocu prisustvovali su glavni lovovođa LD “Tetrijeb” Mumaer Milunić i lovočuvar Avdija Karamović.

U ovom izvještajnom periodu Upravni odbor LD “Tetrijeb” Olovo je odobrio određena novčana sredstva za potrebe LS Jelaške, kao pomoć u izgradnji objekata na Buku, oštećenog od vjerto-izvala u jesen 2021.godine Također su odbrena određena novčana sredstva za izgradnju panoa na području lovišta “Smolin”, sa ciljem upoznavanja i drugih ljubitelja prirode, kao i lokalnog stanovništva o važnosti i ulozi divljači u šumi, o tome koje vrste divljači su zastupljene u našem lovištu, te kako se treba postupiti prilikom pronalasaka mladunčadi u šumi itd.

Ovo je vid naše podrške svim pozitivnim aktivnostima naših Udruženja. Naš ovosedmični lajk ide i LD “Tetrijeb” Olovo!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button