AktuelnoOlovoVijesti iz ZDK

NOVI POVRATNIČKI APEL NADLEŽNIM ZA REKONSTRUKCIJU UGROŽENIH DIONICA PUTA OLOVO-HAN PIJESAK

Vrlo loše stanje regionalnog puta Olovo – Han Pijesak, gdje je na pojedinim dionicama ugrožen život i sigurnost povratnika koji gravitiraju ovom putnom pravcu, nekoliko puta bila je tema i problem na koji smo ukazivali nadležnim. Našoj redakciji pismom se obratio ovaj put Kemal Pinjić, čiji apel, u ime stanovnika ovog područja prenosimo u cjelosti, nadajući se da će neko poduzeti korake u smjeru rješavanja ovog dugogodišnjeg problema:

Poštovani,

Molim Vas kao  medij da u interesu povratnika i ostalih  putnika namjernika koji se kreću regionalnim putem Olovo-Han-Pijesak  koji je godinama zapostavljen i doveden u teško stanje za kretanje čak i za teške mašine kamione itd da svojim uticajem ukažete nadležnim instititucijama ZD Kantona da nakon blizu 30 godina dionicu koja je u veoma lošem stanju neko počne rekonstukciju puta i da održavanje puta bude shodno oštečenjima koje su regionalni put učinila lošom  šumskom  kaldrmom.

Dionicu puta od 4 km i dva montažna željezna mosta koje je EUFOR  montirao (blizu 30godina ) ugrožavaju živote putnika ,ogromni krateri na putu i mostovi koji se jednim djelom devastirani i nagnuti  samo su potencijani uzroci   velike opasnosti pogibije koja se može desiti.

Međuentiteska linija koja sijeće put dovela je do toga da dio puta postaje “NIĆIJA ZEMLJA” osim za sjeću i izvlačanje drvnih sortimenata i oštečenja puta.

Opštine Olovo i Han-Pijesak  ne preduzimaju ništa u riješavanju sanacije i rekonstukcije tih 4 kilometra regionalnog puta.

Mrežni operateri od mjesta Petrovići do mjesta Nevačka ne pokrivaju signal tako da svi “HITNI -HITNA -POLICIJA-VATROGASCI “pozivi nisu u mogučnosti da se realizuju. 

Bahatost i nezaintersovanost  je prešla svaku granicu na “NIČIJOJ ZEMLJI” od strane Federacije i Republike Srpske BiH.

U ime naroda molimo za POMOĆ 

S poštovanjem

Mart 2022 godine.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button