AktuelnoVijesti iz ZDK

Ataše za unutrašnju sigurnost pri Ambasadi Republike Francuske u BiH u zvaničnoj posjeti Upravi policije MUP-a ZDK

Dana 12.04.2022. godine, u službenoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona boravio je ataše za unutrašnju sigurnost pri Ambasadi Republike Francuske u BiH potpukovnik Philippe Gangloff, kojeg je u svom uredu primio policijski komesar Rusmir Šišić.

Komesar Šišić je izrazio dobrodošlicu uvaženom gostu, te se zahvalio na podršci koju Ambasada Republike Francuske u BiH pruža na jačanju i profesionalizaciji policijskih struktura u Bosni i Hercegovini. U uvodnom dijelu sastanka, komesar Šišić je uvaženog gosta informisao i upoznao o načinu ustrojstva i djelovanja Uprave policije kojom rukovodi, akcionim planovima, te metodama djelovanja u okviru utvrđenih nadležnosti, sa posebnim akcentom na način rukovođenja, materijalno-tehničku opremljenost i obučenost policijskih službenika.

????????????????????????????????????

Ova posjeta je iskorištena da se izvrši obilazak novoizgrađenog Centra za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice i tom prilikom ataše Philippe Gangloff je izrazio veliko zadovoljstvo svim sadržajima, multifunkcionalnošću i izgledom savremenog objekta. On je takođe iskazao zahvalnost na prijemu, razmjeni mišljenja, te korisnim podacima i informacijama koje je dobio prilikom posjete.

Komesar Šišić se na kraju razgovora ponovo zahvalio na posjeti i iskazao uvjerenje da će budući projekti i međusobna saradnja rezultirati dobrim i pozitivnim efektima, prvenstveno u kontekstu profesionalizacije i unapređenja funkcionisanja policijskih struktura, što će u konačnici doprinjeti stvaranju sigurnijeg ambijenta za život i imovinu građana ne samo Zeničko-dobojskog kantona nego i cijele Bosne i Hercegovine.

Odsjek za odnose sa javnošću,

analitiku i planiranje

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button